UEFA suspendovala Žozea Murinja

Roma će i naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

21.06.2023. 18:09
  • Podeli:
Žoze Murinjo-64784a10bf608.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek/Tanjug

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas trenera Rome Žozea Murinja sa čak četiri utakmice zabrane vođenja ekipe u Evropi naredne sezone zbog incidenata koje je pravio u finalu Lige Evrope.

Murinjo je tokom i posle meča vređao i psovao engleskog sudiju Entonija Tejlora, a zatim je i u izjavama za medije pričao izuzetno loše o arbitru finalnog meča u kom je Roma posle penala izgubila od Sevilje. UEFA je drakonski kaznila Portugalca jer mu ovo nije prvi put da pravi ovakve incidente.

Zbog incidenata koje su navijači rimskog kluba pravili pre, tokom i posle meča Roma je kažnjena sa 55 hiljada evra, zabranom prodaje ulaznica za jedno evropsko gostovanje, kao i da mora da nadoknadi kompletnu štetu koja je nastala na stadionu Puškaš arena u Budimpešti, gde je odigran finalni meč Lige Evrope. 

Roma će i naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()