Upoznajte medveda Alberta: Maskota EP u fudbalu oduševila navijače

Nije samo presladak, već ima i divnu "plišanu harizmu"

14.06.2024. 21:47
  • Podeli:
2024-06-14T181235Z_499538832_UP1EK6E1EKW56_RTRMADP_3_SOCCER-EURO-GER-SCO-REPORT albert maskota euro 2024 reuters-666c9d1fe6f21.webp Foto: Reuters

Ovog petka od 21.00 u Minhenu je počelo novo izdanje Evropskog prvenstva u fudbalu.

Na Alijanc areni, kontinentalnu smotru otvorile su reprezentacije Nemačke i Škotske, pred punim tribinama.

Očekivano, domaći navijači su u ogromnom broju bili na tribinama, ali treba istaći i da je gotovo 20.000 Škota stiglo u Nemačku.

Osim spektakularnog performansa pred meč, i svečanog otvaranja, još jedan detalj oduševio je navijače, a reč je o maskoti.

Reč je o maskoti medveda, koja nosi ime Albert, a uz to, nosi i dres u bojama ovog takmičenja. Za ime maskote medveda, čiji je izgled odavno izabran, glasalo se na sajtu UEFA. Svoj glas su dali i đaci širom Evrope.

Albert je složenica sastavljena od imena Albert i nemačke reči za medveda (Bär).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()