Uprava FK Sarajevo kaznila igrače i stručni štab

Bez milosti, svi do jednog, dobili su istu kaznu zbog loših rezultata u prvom delu sezone

07.01.2023. 08:54
  • Podeli:
soccer-nogomet-lopta-pixabay.jpg Foto: Pixabay / Ilustracija

Fudbalski klub Sarajevo prvi deo sezone Premijer lige BiH okončao je na petoj poziciji sa 25 bodova u 18 odigranih utakmica. To nije ono što se od tima očekivalo, a na kraju postignutim i pokazanim nisu zadovoljni na navijači ni uprava kluba.

Kako navode mediji u BiH fudbaleri i stručni štab su kažnjeni smanjenjem plate za 50 posto  prethodna tri meseca.

Uz loše igre u prvenstvu, Sarajevo je ispalo i u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine od Čelika iz Zenice posle slabijeg izvođenja penala.

Tim nije razdrmao ni odlazak trenera. Feđa Dudić je podneo ostavku upravo zbog eliminacije od Zeničana. Ekipu je vodio Emir Obuća, a tokom zimske pauze za novog šefa struke imenovan je Mirza Varešanović.

Ekipa Sarajeva će prvi meč u drugom delu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv Zrinjskog krajem februara na Koševu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()