Urugvaj osvojio bronzu na Kupu Amerike: Suarez ispisao istoriju

Posatao najstariji strelac ikada na Kopa Amerika

14.07.2024. 10:18
  • Podeli:
urugvaj-6693895b9430e.webp Foto: AP Photo/Nell Redmond

U utakmici za treće mesto na Kupu Amerike fudbaleri Urugvaja nadigrali su selekciju Kanade u penal seriji sa 4:3 posle nerešenih 2:2 tokom 120 minuta igre. Igrač odluke u timu Urugvaja bio je Luis Suarez koji je postao najstariji strelac ikada na Kopa Amerika sa 37 godina, pet meseci i 20 dana.

Tim Urugvaja je odlično počeo meč i poveo već u osmom minutu igre golom Betankura ali su kanađani odlično uzvratili već u 22 minutu.

Prvo je za izjednačenje postigao golom Kone da bi već u sledećem napadu Pelisteri postigao i drugi gol ali je on poništen jer je posle pregleda VAR snimaka ustanovljeno da je bio u ofsajdu.

Nastavljen je ravnopravan duel i na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom 1:1. Na startu drugog poluvremena u igru je ušao Luis Suarez koji će postati ključni igrač za pobedu Urugvaja i osvajanje bronzane medalje.

U vrlo ravnopravnoj igri, sa šansama na obe strane, u 80. minutu igre Kanađani golom Džonatana Dejvida dolaze dp vođstva od  2:1 koje uspevaju da održe sve do sudijske nadoknade vremena.

Kada se učinilo da će slaviti pobedu u drugom minutu sudijske nadoknade jedan od najboljih strelaca 21. veka Luis Suares postiže gol za izjednačenje na 2:2.

Ovim pogotkom Suarez je izborio produžetak, ali postao i najstariji strelac ikada na Kopa Amerika sa 37 godina, pet meseci i 20 dana.

U produžecima golova nije bilo i odluka je pala posle serije sa jedanaest metara. Serhio Ročet je zaustavio udarac Ismaela Konea a Alfonso Dejvis je pogodio prečku, pa su Urugvajci odneli pobedu jer su sva četvorica njihovih izvođača penala bila precizna, a poslednji penal pogodio je upravo Luis Suarez.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()