Utakmica kakva se retko viđa: Pobednik rešen nakon 28 izvedenih penala

Na kraju 12. serije desilo se čudo

21.07.2023. 13:56
  • Podeli:
malta_penali_foto_TW-64ba4574c7b70.webp Foto: Twitter/@CaminoUEFA

Nepoznati klubovi odigrali su utakmicu za pamćenje koju pominju mediji širom sveta. Na meču severnoirske Glentorane i malteške Gzire, u 1. pretkolu Liga konferencija, pobednik je odlučen posle 28 izvedenih penala. 

Prva utakmica koja je odigrana na Malti završila se rezultatom 2:2, a revanš u Severnoj Irskoj okončan je sa 1:1, golom domaćina u 13. minutu zaustavnog vremena.  

Nakon što u produžecima nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju penala.

Kada je svih 11 igrača obe ekipe, sa bele tačke, zatreslo mrežu protivnika krenuo je novi krug izvođenja jedanaesteraca.  

Vilkinson je pogodio za vođstvo Maltežana 12:11, a onda se desila neverovatna scena.

Doneli je šutirao, golman Gzire Casar je odbranio njegov udarac i odmah potrčao ka centru da sa saigračima proslavi prolazak dalje. Međutim,
on nije primetio da je lopta posle njegovog dodira otišla ka golu i prešla gol liniju. Sudija je shodno pravilima priznao pogodak. 

A pravilo glasi: Izvođenje penala nije završeno sve dok je lopta u pokretu u granicama igrališta.

Caravova nesmotrenost na kraju nije imala tragičan kraj. Golman je odbranio i u 14. seriji šut Bojda i obezbedio mesto melteškom klubu u drugo pretkolo Konferencijske lige gde će igrati dvomeč protiv luksemburškog Dudelanga.

Kompletna penal-serija trajala je skoro 20 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()