Uvod u Svetsko prvenstvo: Marokanci razbili Gruziju, Kanada slavila protiv Japana

Dva protivnika fudbalske reprezentacije Hrvatske u Kataru odigrala su prijateljske utakmice

18.11.2022. 08:16
  • Podeli:
Hakim Ziyech_Profimedia-1668712069969.webp Foto: Profimedia

Prvi protivnik Hrvatske na SP u Katru, reprezentacija Maroka, odlično je odradio posljednju provjeru uoči dvoboja s našom reprezentacijom. Marokanci su uverljivo porazili Gruziju s 3:0, a posebno će se pamtiti pogodak Hakima Zijeka koji je zatresao mrežu udarcem sa svoje polovine.

Meč se igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Marokanci su već u 5. minutu poveli preko napadača Sevilje En Nesrija, a Zijek je u 29. minutu sa svoje polovine prebacio neopreznog gruzijskog golmana. Igrač Čelsija to je prvi pogodak sezone, poslednji put je mrežu zatresao pre osam meseci. Konačnih 3:0 postavio je Boufal iz penala u 72. minutu. a određenu minutažu dobio je tek pristigli Zarouri, igrač koji je u mlađim kategorijama igrao za Belgiju.

Prijateljsku utakmicu odigrali su i Kanađani, njihov protivnik bio je učesnik na Mundijalu - tim Japana. Pobedu je slavila ekipa koja će sa Hrvatskom igrati u 2. kolu grupe F. Utakmica je završena rezultatom 2:1 za Kanadu premda su Japanci poveli već u 9. minutu preko Some. Brzo je izjednačio Vitoria, igrao se 21. minut, a pobedu Kanađanima donio je Kavalini u zadnjim sekundama utakmice, kada je pogodio sa bele tačke u petom minutu zaustavnog vremena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()