Kraj za Srbiju na Evropskom prvenstvu: Orlovi igrali bez golova protiv Danske, vreme je za povratak kući

U drugom meču u grupi C u istom terminu igraju Engleska i Slovenija

25.06.2024. 21:01 - 23:14
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija srbije, danske, orlovi, fudbaleri srbije - 25 jun 2024 foto Reuters (2)-667b32e5d4d00.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da obezbede plasman u osminu finala na Evropskom prvenstvu - u odlučujućem duelu, u 3. kolu grupe C, Orlovi su igrali nerešeno protiv Danske - 0:0, završivši tako takmičenje na poslednjem, četvrtom mestu.

Srbija u prvom poluvremenu nije pokazala mnogo - ne može se reći da Orlovi nisu imali želju, ali jednostavno, izgledalo je da nemaju ideju u napadu. Danci su bili uporniji, može se reći da su pravili veći pritisak i, realno govoreći, stvarali su šanse.

Možda su najbolju imali u 22. minutu, pošto je Kristijan Eriksen izveo korner, a Vind uneo loptu i Predraga Rajkovića u gol. Međutim, ne samo što je Danac napravio faul nad našim golmanom, nego je i lopta pre toga napustila teren, tako da je ovaj pogodak bio poništen.

Danci, osim što su imali više od igre, imali su i sklonost ka grubosti, pa su nekoliko puta napravili žestoke faulove nad izabranicima Dragana Stojkovića - zbog toga su žute kartone u prvom poluvremenu zaradili Vind i Hjulmand, dok je kod nas zapisan Nikola Milenković.

Pravac - kući, foto: Reuters

U drugom poluvremenu igra se rasplamsala, naši fudbaleri su krenuli agresivnije, a počeli su i da ugrožavaju gol rivala - to i nije bilo neočekivano jer su od 46. minuta zaigrali i Dušan Tadić i Luka Jović.

Kao i Dancima u prvom poluvremenu, i nama je poništen jedan gol - u 53. minutu, zbog ofsajda u kojem se našao Jović. Krenuli su Srbi na sve ili ništa, Stojković je ubacio i trećeg napadača - u 68. minutu umesto Ilića u igru je ušao Dušan Valhović, ali ništa nije davalo rezultata, lopta nije htela u gol.

Napadali su i rivali, nije baš da se igralo smo pred njihovim golom, ali smo u drugom delu igre mi svakako izgledali opasniji. U poslednjih 15-ak minuta sve karte smo bacili u napad, a u 83. minutu smo tražili i penal. Mitrović je posle jednog centrašuta Tadića bio povučen i pao je u šesnaestercu Danaca, ali sudija je ostao nem i od jedanaesterca nije bilo ništa.

U samom finišu, u nadoknadi od pet minuta, nastavili smo da ugrožavamo Šmajhela - u 92. minutu Sergej Milinković Savić je imao odličnu prilku, ali je uputio jalov udarac ka mreži Danaca, što za čuvara mreže poput Šmajhela nije predstavljalo nikakav problem.

Nažalost, do kraja je situacija ostala ista - mreže su mirovale, a uz rezultat 0:0 to je značilo četvrto mesto za Srbiju u grupi C i ispadanje sa EP. 

Događaje iz minuta u minut mogli ste uživo da pratite i na našem portalu.

Drugo poluvreme, Danska - Srbija 0:0

90+5. minut

 

Kraj meča - Srbija je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu kao poslednja u grupi C.

Foto: Reuters
90+3. minut

 

Šmajhel je ponovo spasio Dansku, uhativši sigurno loptu posle centaršuta ispred naših napadača.

90+2. minut

 

Sergej Milinković Savić je imao odličnu priliku, ali je jako loše šutirao - blago, neubedljivo - pa je ona postala lak plen Šmajhela.

90. minut

 

Utakmcia je produžena 5 minuta.

Foto: Reuters

 

88. minut

 

Eriksen je izašao iz igre, a Jusuf Poulsen ušao u igru.

87. minut

 

Saša Lukić je napustio teren, a u igru je ušao Sergej Milinković Savić.

86. minut

 

Mele je nezgodno centrirao sa desne strane, lopta je dobila čudnu putanju i praktično lobovala Rajkovića - ispred Danaca odlično je reagovao Živković i poslao loptu u korner, praktično spasivši našu mrežu.

83. minut

 

Tadić je sjajno centrirao sa desne strane, lopta je došla do Mitrovića, koji ju je zahvatio glavom. Ona je išla u visokom luku pored gola, pa je na kraju do nje uspeo da dođe Vlahović. On je ponovo dodao loptu do Tadića - usledio je gotovo identičan centaršut, ali ovoga puta lopta nije stigla do Mitrovića jer je povučen i oboren. Međutim, sudija Leteksije ne samo da nije svirao penal, već je i dao žuti karton Mitroviću.

81. minut

 

Posle gužve u kaznenom prostoru Danaca, Vlahović je uspeo da doturi loptu Mitroviću - on je sa 13, 14 metara uputio ka Šmajhelu, ali je šut bio neprecizan i lopta je završila kraj leve stative gola Danske.

Foto: Reuters
78. minut

 

Mitrović je ostao da leži. Andersen je laktom udario Mitrovića u šesnaestercu, ali na kraju nije bilo jedanaesterca - igra je nastavljena.

77. minut

 

Dvostruka izmena u Danskoj, na terenu su Dilejni i Kristensen.

73. minut

 

Još jedna izmena u Srbiji, Mladenović menja Mijailovića, a Živković prelazi na drugu stranu terena.

Foto: Reuters
71. minut

 

Tadić je izveo korner za Srbiju, uputio visoku loptu u šesnaesterac, ali su Danci bili bolji u skoku i izbacili je u polje.

68. minut

 

Stojković ubacuje i trećeg napadača - igru je napustio Ilić, a na teren je ušao praktično i treći napad Dušan Vlahović, pa je sada i on u špicu uz Mitrovića i Jovića.

65. minut

 

Eriksen je izveo već sedmi korner za Dance, Janik Vestergard je praktično ostao sam na sedam, osam metara od našeg gola - vinuo se visoko, udario loptu glavom, ali, na našu sreću - šut je bio upućen pravo u Rajkovića.

Foto: Reuters
62. minut

 

Danici su imali još jednu priliku, ali Hjulmand je jako loše šutirao

60. minut

 

Opasan napad Danaca, koji je dugo trajao, ali je, na našu sreću, Hojberg šutirao preko gola

59. minut

 

Druga izmena kod Danaca, teren napušta Rasmus Hojlund, u igri je Kasper Dolberg.

53. minut

 

Tadić je uputio dobru loptu sa nekih 30-ak metara od Danskog gola, Jović se ubacio i pošto mu je Šmajhel odbranio prvi udarac, uspeo da se dokopa odbitka, uputi loptu u sredinu šesnaesterca, na koju je natrčao jedan od danskih fudbalera i dao autogol! Međutim, ispostavilo se da je Jović bio u ofsajdu, pa je i nama poništen jedan gol.

Foto: Reuters
51. minut

 

Olsen je ušao u naš šesnaesterac po desnoj strani, uputio udarac unutrašnjim delom kopačke, ali joj se na putu ka mreži isprečio neko od naših odbrambenih igrača, pa su Danci došli do novog kornera. Posle njega situacija nije bila toliko opasna po naš gol.

49. minut

 

Srbija je izborila prvi korner na meču. Izveo ga je Tadić, ali su Danci brzo izneli loptu iz svog šesnaesterca.

Foto: Reuters
48. minut

 

Utakmica je dobila na tempu, obe reprezentacije su krenule ofanzivno u nastavku igre.

46. minut

 

Počelo je drugo poluvreme. Na startu se vidi da je Dragan Stojković napravio dvostruku izmenu - u igru su ušli Dušan Tadić i Luka Jović, a izašli Lazar Samardžić i Nemanja Gudelj. Kasper Hjulmand je, sa druge strane, umesto Jonasa Vinda na teren poslao Andreasa Olsena.

Prvo poluvreme, Danska - Srbija 0:0

45+1. minut

 

Kraj prvog poluvremena.

Foto: Reuters
45. minut

 

Poluvreme je produženo za 1 minut.

43. minut

 

Orlovi su izveli dobar napad... ili pokušaj napada. Mijailović je dobio loptu po desnoj strani, iz prve je ubacio u šesnaesterac Danaca, gde su blizu nje bili Mitrović i Živković. Ipak, protivnički fudbaleri su se bolje snašli, izbacivši loptu u aut. Ni posle auta naši reprezentativci nisu ozbiljnije ugrozili gol rivala.

42. minut

 

Danska je kombinovala ispred našeg kaznenog prostora - Mele je probio odbranu, promenio stranu i uputio centaršut, ali je Rajković opet odlično reagovao.

39. minut

 

Posle nekoliko minuta zatišja, nova dobra prilika za Dansku. Kombinovali su naši rivali ispred šesnaesterca Srbije, šutirao je Vind iz prilično otvorene pozicije, sa ivice šesnaesterca, ali pored gola.

34. minut

 

Novi faul Danaca nad Mitrovićem, nastavljaju sa grubljom igrom. Srbija dobro parira rivalima, ali za sada nema ideju u napadu.

Foto: Reuters
31. minut

 

Danci su izveli opasan napad, Eriksen je pokušao da proigra napadače, ali je odlično reagovao Pavlović!. Danci su dobnili još jedan korner - izveli su kratko - šutirao je Hojlund, ali je Rajkovićopet bio na visini zadatka.

30. minut

 

Žuti karton i za Hjulmanda. Nekontrolisano je startovao na Ilića!

Foto: Reuters
27. minut

 

Žuti karton za Vinda posle faula nad Pavlovićem.

22. minut

 

Danski fudbaleri i navijači su poskočili od radosti posle ugurivanja lopte u mrežu nakon što je Eriksen izveo korner - Vind je ušao u gol sa Rajkovićem i loptom, ali je ona već bila izašla van terena, a i da nije - bio bi dosuđen faul fudbalera Danske.

Foto: Reuters
22. minut

 

Posle kornera stvorila se velika gužva, naši fudbaleri su pomalo nespretno intervenisali i nakon velikog broja kontakata sa loptom - Danci su došli do četvrtog kornera.

21. minut

 

Ilić je napravio veliku grešku na nekih 30 metara od našeg gola, Danci su presekli naš potencijalni napad, ali je sjajan udarac Eriksena Rajković izbacio u korner - treći za rivala na ovom meču.

Foto: Reuters
19. minut

 

Eriksen je izveo jedan korner, a potom odmah i drugi, posle kojeg je Rajković sigurno došao do lopte, otklonivši svaku opasnost po naš gol.

18. minut

 

Mele je odlično utrčao u naš šesnaesterac, ali je na sreću bio dobro pokriven, tako da su Danci stigli samo do kornera.

16. minut

 

Stuštio se Mitrović ka golu Danaca, ali nije uspeo da iskontroliše loptu kad je ostao sam jedan-na-jedan protiv rivala. Usledila je polukontra, u kojoj su Danci imali prvu ozbiljniju šansu, ali posle centaršuta Bah je loptu glavom poslao kraj leve stative Rajkovićevog gola.

11. minut

 

Srbija je krenula u obećavajući napad - Lukić ja sa nekih 30, 35 metara hteo da uposli slobodnog Živkovića koji je odlično utrčavao u prostor po levoj strani, ali je lopta bila prebrza i otišla je u gol-aut.

Foto: Reuters
9. minut

 

Srbija ima nešto više loptu u nogama, povremeno Orlovi prave i visoki presing i onemogućavaju rivale da razviju igru, tako da za sada naši fudbaleri odaju dobar prvi utisak.

5. minut

 

Eriksen je izveo slobodan udarac, Danci su i uspeli da upute loptu ka golu Rajkovića, ali je pri tome napravljen prekršaj, tako da je Srbija došla u posed lopte.

4. minut

 

Nikola Milenković je dobio žuti karton posle starta nad Rasmusom Hojlundom.

Foto: Reuters
1. minut

 

Utakmica je počela.

Foto: Reuters

Pred početak meča selektor Srbije odredio je neočekivani sastav tima za meč protiv Danske u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa tri velika iznenađenja - na početku bez kapitena Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića Savića, a starter je igrač Crvene zvezde Srđan Mijailović.

DANSKA: Šmajhel, Andersen, Kristensen, Vestergard, Bah, Hejbjerg, Hjulmand, Mele, Eriksen, Hojlund, Vind.

SRBIJA: Rajković, Pavlović, Milenković, Veljković, Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković, Lukić, Samardžić, Mitrović.

Fudbaleri Srbije na zagrevanju pred Dansku, foto: Reuters

Još i pre duela, Dragan Stojković je objasnio koliko težak zadatak očekuje Srbiju.

"Danska je kroz istoriju jaka zemlja i ima jake momke u svim sportovima, u fudbalu posebno. Uvek su sjajni u fudbalu, iako smo se iz Katara vratili zajedno posle tri utakmice. Ali imam mnogo poštovanja za danski fudbal, trener je sjajan momak, igrači takođe. Fizički će biit težak izazov da budemo na istom nivou, posebno kada igrate sa timom koji je fizički veoma dobar. Ali nije samo fizički bitan dao, vi imate i tehnički sjajne igrače na terenu. Posle Slovenije smo imali slobodan dan, igrači su proveli dan sa porodicama, posle smo imali dobar raspored i verujem da će moji igrači biti spremni za sutra i da će imati sjajnu utakmicu i da će svi uživati" rekao je selektor Srbije u najavi ovog meča.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()