Valensija osuđuje širenje rasizma i govor mržnje

Klub je reagovao posle slučaja Vinisijus i komentara u kojima se naziva rasističkim

26.05.2023. 13:45
  • Podeli:
Navijači Valensije-64709bc4cf5a0.webp Foto: AP Photo/Alberto Saiz File/Tanjug

Valensija i dalje čeka rezoluciju Žalbenog odbora kako bi saznala da li će tribina stadiona "Mestalja", na kojoj se nalazi kop Curva Nord, biti otvorena ili zatvorena u nedelju protiv Espanjola. Ukoliko žalba kluba ne bude usvojena Valensija će se suočiti sa prvom od ukupno pet utakmica bez navijača na tom delu stadiona. 

Pet dana posle incidenta sa Vinisijusom, Valensija je nastavila da dobija poruke prepune mržnje na svojim društvenim mrežama. Čak je morala da briše neke postove jer su komentari bili zastrađujuće rasistički.

Valensija je, jutro nakon meča sa Realom, poslalal poruku preko svog Tviter naloga. U njemu je podsetila da se tim vraća kući na "Mestalju" da odigra poslednju utakmicu kod kuće protiv Espanjola. 

"Ove nedelje se vraćamo u "Mestalju". Zajedno, do pobede", piše na tvitu kluba. 

Neki pratioci počeli su da vređaju klub porukama mržnje, a drugi su ga žigosali kao rasistički. Valensija je brzo delovala i osudila komentare u kojima se osećala napadnutom.

Klub je imao veoma teške dane. Nekoliko igrača, poput Gabrijela Pauliste ili Mamardašvilija, napadnuti su porukama mržnje. Naime, golman je morao da ugasi svoje naloge na društvenim mrežama. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()