Vinicijus se rasplakao: Samo hoću da igram fudbal, a sa svakom novom žalbom osećam se sve gore

Siguran sam da Španija nije rasistička zemlja, ali u njoj ima mnogo rasista, kaže mladi Brazilac

25.03.2024. 18:39
  • Podeli:
Vinisijus Žunior-6601b53b0a8c9.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Tanjug

Fudbaler Real Madrida i reprezentativac Brazila Vinicijus Žunior (23) izjavio je da zbog rasističkih uvreda nikada nije razmišljao da napusti madridski klub i Španiju, prenose španski mediji.

Fudbalske reprezentacije Španije i Brazila odigraće u utorak od 21.30 časova prijateljski meč u Madridu u sklopu zajedničke borbe protiv rasizma. 

Vinisijus se rasplakao pred novinarima u Madridu.

"Izvinjavam se svima. Samo želim da igram fudbal, da činim sve za moj klub i moju porodicu i da nikada ne vidim crnce da pate", rekao je Vinicijus.

Brazilski fudbaler je na meti rasističkih uvreda otkako je pre šest godina došao u Španiju.

"Sa svakom žalbom osećam se sve gore, ali morao sam da se pojavim ovde i da pokažem svoje lice. Tražim pomoć od UEFA, FIFA, FS Brazila... Samo zajedno u velikoj grupi možemo da se borimo protiv rasizma", istakao je brazilski fudbaler.

On je poručio da ne želi da napusti Real i Španiju.

"Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Španije, jer bi to značilo da rasisti dobijaju ono što žele. Neću da napustim najbolji klub na svetu. Ostaću čvrst i jak, jer me podržavaju predsednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španiji već i u celom svetu. Svakim danom sve sam tužniji", istakao je Vinicijus.

Fudbalski klub Real je pre 10 dana podneo tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasnih uvreda na račun Vinicijusa.

"Siguran sam da Španija nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista. Mnogi od njih su na stadionima. Moramo da se promenimo, jer mnogi od njih ne znaju šta je rasizam. Vređaju me zbog boje moje kože i tako me teraju da igram loše. Mogu da mi kažu mnoge druge stvari, a ja ništa neću da im odgovorim. Nadam se da ću moći da idem na terene i da ne razmišljam o onome šta bi moglo da se dogodi", zaključio je fudbaler Reala.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()