Vinisijus ljut: Španija je u Brazilu poznata kao zemlja rasista

Ovo takmičenje je nekada pripadalo Ronaldinju, Ronaldu, Kristijanu i Mesiju, a danas pripada rasistima, kaže mladi Brazilac

22.05.2023. 11:13
  • Podeli:
vinicious junior reuters-646b309626a4c.webp Foto: Reuters

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior izjavio je nakon utakmice sa Valensijom da je rasizam normalna pojava u La Ligi.

Real je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je crveni karton u 97. minutu dobio Vinisijus Žunior zbog udaranja igrača Valensije Uga Dura.

Navijači Valensije su tokom celog meča na rasnoj osnovi vređali Vinisijusa.

"Nije ovo bio prvi put, ni drugi, ni treći. Rasizam je normalna pojava u La Ligi. Federacija to smatra normalnim, a rivali to ohrabruju. Ovo takmičenje je nekada pripadalo Ronaldinju, Ronaldu, Kristijanu i Mesiju, a danas pripada rasistima. Žao mi je zbog onih Španaca koji se ne slažu, ali Španija je u Brazilu poznata kao zemlja rasista. Ja sam jak i boriću se do kraja protiv rasista, čak i ako to bude daleko odavde", istakao je brazilski fudbaler.

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti dodao je da rasizmu nije mesto u fudbalu.

"Bio je ovo tužan dan na "Mestalji", gde je grupa navijača pokazala svoju najgoru stranu. Vreme je da prekinemo da pričamo i da reagujemo odlučno. Rasizmu nema mesta u fudbalu i u društvu", izjavio je Anćeloti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()