Vole saudijske pare, ali ne i zakone: Mnogi fudbaleri žive daleko od klubova

Ostrva Amvei i Ist Rifa dva su najpopularnija mesta

20.07.2023. 11:52
  • Podeli:
Sergej Milinković Savić Twitter al hilal-64aefa1e69b1b.webp Foto: Twitter/@Alhilal_EN

Evropu su zamenili za Bliski Istok, prihvatili njihove plate i poslovnu saradnju, ali nikako nisu mogli da se prilagode tamošnjim zakonima svakodnevnog života. Fudbalske zvezde i njihove porodice, zapravo, uopšte neće živeti u Saudijskoj Arabiji.  

Kristijano Ronaldo bio je glavni pokretač egzodusa igrača iz Evrope u Aziju, a pratili su ga Karim Benzema, N'Golo Kante, Marcelo Brozović, Roberto Firmino, Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić...

Za mnoge pobožne muslimanske fudbalere prilagođavanje na potpuno novi način života, tradiciju i kulturu neće biti problem, ali kako prenosi "Dejli mejl", brojni igrači uopšte neće živeti u Saudijskoj Arabiji.

Britanski medij prenosi da će umesto Saudijske Arabije, brojni fudbaleri i njihove porodice živeti u susednom Bahreinu i svakodnevno putovati iz države u državu. Razlog je što je u ovoj zemlji alkohol legalan.

Za razliku od Saudijske Arabije, Bahrein ima barove, licencirane restorane i luksuzna mesta za izlaske. Takođe, svetski trgovački centar idealan je za kupovinu, a to je jedan od razloga zbog kojih porodice sportista žele da žive u ovoj zemlji.

Ostrva Amvei i Ist Rifa dva su najpopularnija mesta, kako za fudbalere, tako i za ostale turiste. Ono što ide u prilog igračima koji igraju u Saudijskoj Arabiji, jeste da je glavni grad Manama udaljen manje od 70 kilometara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()