Zakazano finale Lige Evrope: Bajer juri triplu krunu, a Atalanta mesto u Ligi šampiona

Finale Lige Evrope igraće se 22. maja u Dablinu.

10.05.2024. 08:52
  • Podeli:
Tan2024-05-0923381517_4 atalanta liga evrope AP PhotoAntonio Calanni-663dc3f38491d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Atalante i Bajera igraće u finalu Lige Evrope u Dablinu 22. maja. Atalanta je u posle 1:1 u Marselju pobedila Olimpik u revanšu 3:0 i tako stigla do istorijskog plasmana u finale nekog evropskog takmičenja. 

Heroj pobede kluba iz Bergama bio je Ademola Lukman

Nigerijac je u 30. minutu postigao gol posle dodavanja Šarla de Ketelara, da bi u 52. minutu asistirao Mateu Ruđeriju za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je rezervista El Bilal Ture u 90+5. minutu. 

Bajer je do finiša meča gubio od Rome 0:2, istim rezultatom kojim je pobedio u Rimu prošle nedelje, i delovalo je da će doživeti prvi poraz posle 48 utakmica u svim takmičenjima, ali je uspeo da izjednači na 2:2 u poslednjih 10 minuta i tako prođe u finale drugog po snazi evropskog takmičenja. 

Golovima Leandra Paredesa sa penala u 43. i 66. minutu Roma je nadoknadila minus iz prvog meča, ali je Đanluka Manćini u 82. minutu postigao autogol i nagovestio plasman Bajera u finale, a "oreol nepobedivosti" klubu iz Leverkuzena sačuvao je rezervista Josip Stanišić u 90+7. minutu, pa je niz bez neuspeha produžen na 49 utakmica. 

Bajer je plasmanom u prvo evropsko finale još od poraza od Reala u Ligi šampiona 2002. godine uspeo da ostane u trci za "triplu krunu". Klub iz Leverkuzena je već osvojio titulu prvaka Nemačke, a uz finale Evrope igraće i finale Kupa Nemačke.

Finale Lige Evrope igraće se 22. maja u Dablinu. Pobednik Lige Evrope imaće obezbeđeno mesto u Ligi šampiona naredne sezone. 

Bajer je to mesto već osigurao kao šampion Nemačke, dok Atalanta samo osvajanjem pehara može u Ligu šampiona preko Lige Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()