Zašto Piksi nije stavio Jan Karla Simića na uži spisak?

Opravdan razlog

11.03.2024. 16:33
  • Podeli:
Jan Karlo Simić profimedia-0841557925-65d5bc43bbe47.webp Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina (U19) nastupiće u najjačem sastavu na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo, a tim povodom selektori Dragan Stojković Piksi i Ljubinko Drulović odrekli su se nekih igrača, saznaje Informer. Među njima je i Jan Karlo Simić.

Selektor Stojković danas je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve protiv Rusije u Moskvi 21. marta i četiri dana kasnije protiv Kipra, takođe u gostima. Na užem spisku nije se našao Jan Karlo Simić.

Prema rečima izvora, njega će selektor reprezentacije do 19 godina Radovan Krivokapić pozvati na predstojeći kvalifikacioni turnir koji će biti odigran u Portugalu od 20. do 26. marta. Srbija će tu odmeriti snage sa Danskom, domaćinom Portugalom i Grčkom. Samo pobednik turnira ide na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Severnoj Irskoj.

"Svi u Savezu znaju koliko je važno da pokušamo da U19 ode na Evropsko prvenstvo. Zbog toga je cilj da ta selekcija bude u najjačem sastavu. Piksi je pokazao razumevanje i nije pozvao Jan Karla Simića za prijatelsjke mečeve, već će igrač putovati u Portugal sa mlađima". objasnio je izvor.

Osim Simića, sa U19 će biti i Miloš Luković, kao i Jovan Mijatović, koji imaju pravo da nastupaju i za mladu reprezentaciju Srbije.

"I Drulović će napraviti ustupke i pustiće neke igrače. Svi oni bi imali pravo da nastupaju i za njegov tim, ali recimo Mijatovića i Lukovića prepustiće u mlađi tim. Upseh svih zajedno bio bi da U 19 ode na Evropsko prvenstvo", zaključuje izvor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()