Zašto UEFA navija za "veliku Albaniju": Sramne transparente niko iz Evrope ne kažnjava

I fudbalska Evropa ima crno na belo da Albanci žele da - neko bi rekao vaninstitucionalnim metodama, a drugi, ispravno - terorističkim metodama stvore novu državu

24.06.2024. 22:37
  • Podeli:
albanski navijači, kosovo je albanija - 24 jun 2024 - AP Photo Frank Augstein Tanjug-6679d851280df.webp Foto: AP Photo/Frank Augstein/Tanjug

Poznata je želja albanskih terorista da spoje teritorije Srbije, Grčke, Crne Gore i Severne Makedonije (za sada samo te četiri zemlje) sa državom Albanijom i naprave "veliku Albaniju".

Dok su im Evropljani, tačnije američki poslušnici, to dozvolili sa Srbijom - trenutno joj oduzimajući Kosovo, još se razmatra šta će biti sa teritorijama ostalih država. Poslednjih dana, sve je izvesnije, da se toj "velikoalbanskoj ideji" pridružila UEFA - blago kažnjavajući albanske navijače (i uopšte ne kažnjavajući hrvatske) zbog pokliča: "Ubij Srbina".

No, nije to sve - na večerašnjoj utakmici između Španije i Albanije pojavio se još jedan transparent u prilog toj "velikoj Ablaniji" - "Kosovo je Albanija", što, po prvim reakcijama, nikome iz UEFA nije smetalo. Možda se desi da bude neka novačana kazna, ako to prijavi Fudbalski savez Srbije, ali sama UEFA da nešto preduzme posle svega što se dešavalo - to teško da će se dogoditi.

Bilo kako bilo, i fudbalska Evropa ima crno na belo da Albanci žele da - neko bi rekao vaninstitucionalnim metodama, a drugi, ispravno - terorističkim metodama stvore novu državu, sa novim granicama, u toj istoj Evropi u kojoj, navodno, "nema menjanja granica" (osim kad je Srbija u pitanju, tada može).

Da li će evidentni dokazi, fotografije sa lica mesta, učiniti da neko nešto preduzme?

Foto: AP Photo/Martin Meissne/Tanjug
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()