Zauvek nas je napustila legenda Partizana: Preminuo Moca Vukotić

Čuveni i voljeni fudbaler Partizana, za mnoge najbolji u istoriji crno-belog tima, Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas u 72. godini.

03.12.2021. 17:29
  • Podeli:
Momčilo Moca Vukotić FK Partizan.jpg Foto: FK Partizan

Fudbalska legenda beogradskog kluba odigrala je u crno-belom dresu 791 meč i postigla 339 golova. Poslednju utakmicu za Partizan odigrao je, davne, 1985.

I dugo je bio igrač sa najviše nastupa. Tek nedavno ga je pretekao Saša Ilić. 

Čuveni Moca je u igračkoj karijeri tri puta bio šampion sa Partizanom (1978. 1978. i 1983.).  Oprobao se I u inostranstvu – jednu sezonu igrao je za francuski Bordo. 

Klub iz Humske se oglasio povodom Vukotićevog odlaska na večni počinak: 

"Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvek! Legende nas nikada ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju! Neka ti je večna slava! Tvoj Partizan!"

Ni doskorašnji kapiten Partizana Saša Ilić, igrač kog su dugo poredili sa Mocom Vukotićem, nije ostao ravnodušan. Koliko je značio I njemu I crno-beloj porodici Ilić je rekao u dve rečenice za “Mozzartsport”: 

"Otišao je najveći. I danas sam pri stavu da bi stadion Partizana trebalo nazvati po Vukotiću. Veličina. U svakom smislu, fudbalskom i ljudskom. On je – Partizan."

Vukotić je posle igračke karijere seo na klupu kao trener. Vodio je Partizan, Panionios, Apolon, Neu Salamis, Etnikos, reprezentaciju Kipra, rumunski Farul, PAOK i Levadijakos. Vratio se u Humsku da bi bio direktor Partizanove akademije, a zatim i njen predsednik.

 

Za reprezentaciju SFRJ Momčilo Moca Vukotić je odigrao 14 utakmica i postigao četiri gola.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()