Zbog dopinga: Gomezu dvogodišnja suspenzija

Gomez je u 17 navrata nastupao za Argentinu

20.10.2023. 21:00
  • Podeli:
Papu Gomez-63e60e591c651.webp Foto: Profimedia

Osvajač Svetskog prvenstva u Kataru sa reprezentacijom Argentine, fudbaler Monce Alejandro Papu Gomez, suspendovan je na dve godine zbog pozitivnog doping testa, javljaju mediji.

Informaciju je prvi objavio španski Relevo, koji je došao do saznanja da je vezista pao na doping testu dok je bio igrač Sevilje – tokom novembra.

Alejandro tvrdi da nije svesno unosio zabranjene supstance, već da je pozitivan rezultat uzrokovan činjenicom da je nekoliko dana pre testiranja greškom konzumirao sirup protiv kašlja namenjen deci.

Gomez je u 17 navrata nastupao za Argentinu, a bio je deo i ekipe koja se domogla trofeja namenjenom pobedniku Mundijala prethodne zime u Kataru.

Ovaj 35-godišnjak je odnedavno član Monce, a osim za Sevilju, igrao je još za Arsenal Sarandi, San Lorenco, Kataniju, Metalist i Atalantu.

Najčešće je nastupao na poziciji ofanzivnog veznog, ali je mogao da se nađe i na krilu. Tokom karijere je odigrao 654 meča, uz učinak od po 118 pogodaka i asistencija.

Kruna njegove karijere jeste osvajanje Mundijala, a tokom karijere se prethodno „okitio“ i peharima namenjenim pobedniku Kupa Amerike, Lige Evrope, Kupa Južne Amerike, Comnebol-UEFA Superkupom, kao i trofejem namenjenim pobedniku Svetskog prvenstva za uzrast do 20 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()