Zidan na premijeri dokumentarca o Marčelu Lipiju: Učinio je da postanem ono što jesam

Adesso vinco io - Sada pobeđujem

28.02.2024. 15:12
  • Podeli:
Zinedin Zidan-65df3f47c2837.webp Foto: Profimedia

Pre gotovo tri godine Zinedin Zidan je završio svoju drugu epizodu na klupi Real Madrida. Od tada se njegovo ime više puta spominjalo u kontekstu preuzimanja trenerskog posla u brojnim evropskim velikanima, ali i reprezentacijama.

Javna je tajna da je Zidanova želja već duže vreme da postane selektorom nacionalnog tima Francuske. Iako se dugo najavljivalo da će Didie Dešam da napusti selektorsku funkciju posle Svetskog prvenstva u Katru, bez obzira na rezultat, pa je sve išlo ka tome da Zidan preuzme Trikolore... Međutim, obnovljen je ugovor sa Dešamom. 

Bilo kako bilo, Zidan je u utorak bio na premijeri dokumentarca o Marčelu Lipiju - "Adesso vinco io" (Sada pobeđujem), treneru koji je Zidana vodio u Juventusu. Nije se propustila prilika da se Zidan pita o eventualnom angažmanu.

"Siguran sam da ću se vratiti na klupu, voleo bih ponovno da treniram", počeo je Zidan, pa se osvrnuo na zemlju u kojoj ga je Lipi trenirao. "Jednog dana da treniram nekoga u Italiji? Zašto da ne? Svašta može da se dogodi, ali trenutno radim nešto drugo".

Prokomentarisao je Zidane i značaj Lipija u njegovoj karijeri, čoveka koji je u njemu prepoznao talenat i potencijal.

"Marčelo Lipi je bio taj zbog kog sam došao u Juventus, prvi koji je verovao u mene i pustio me da igram. Nije mu bilo lako. Ja sam došao iz Francuske, sve je bilo drugačije, ali Lipi je učinio da postanem ono što sam kasnije postao. Kao igrač imao sam sjajne trenere poput Lipija ili Anćelotija, ali svako mora da sledi svoj put", zaključio je Zidan.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()