Zidan u gostima kod Parkera: Nisam želeo da budem trener, a sada osećam strast prema tome

Dve francuske zvezde ćaskale su o sportu

01.12.2023. 12:15
  • Podeli:
zinedine zidane reuters-6526fb514cd04.webp Foto: Reuters

Zinedin Zidan je bio gost najnovije epizode podkasta SKVEEK, koji vodi i režira Toni Parker. Ćaskanje dve francuske sportske legende bilo je prepuno anagdota u kojima su glavnu ulogu imali njihovi saigrači. Fudbal i košarka ispričani na njihov način.  

Popularni Zizu se setio Real Madrida iz svojih igračkih dana, a posebnu priču je ispričao o svom popularnom saigraču Ronaldu Nazariju

"Uvek je bilo zabavno kada si sa Ronaldom. Bio je fantastičan i samouveren. Umeo je pred utakmicu da kaže: Danas ću da bacim dve lopte na tebe. Znao je da to mora da uradi, jer ako kažeš, a ne uradiš postaješ glavna meta zbijanja šale na tvoj račun", rekao je Zidan, na šta je Parker odmah podsetio da je Brazilac bio najveštiji igrač sa kojim je Francuz igrao.

Zidan je uvek insistirao na tome da bude okružen talentovanim ljudima. Smatrao je da samo tako i on može da napreduje iz dana u dan. I dok bivši francuski fudbaler ističe Ronaldov talenat za igru na terenu i zabavu van njega, bivši NBA košarkaš naglašava kako je takva osoba u njegovoj karijeri bio Argentinac Manu Đinobili

"Moj Ronaldo je bio Đinobili. Radio je fantastično na svakom treningu. Tim Dankan je bio bolji, ali Manu je bio jedinstven".

Najbolji trenutak u karijeri

Bez dvojbe za Zidana su Svetsko prvenstvo i Liga šampiona dva najveća turnira. Osvojio je oba. Ali ono u srcu uvek nosi utakmicu finala, kada je sa Francuskom postao šampion sveta. 

"To je osećaj bez premca. Od rada je prošlo više od 25 godina, ali to finale i dalje pamtim kao najposebniju pobedu u karijeri", rekao je legendarni Francuz. 

Bilo je to 1998. godine posle ubedljive pobede nad Brazlom (3:0). Zidan je u finalu postigao dva gola, izabran je u idealnih jedanaest Svetskog prvenstva i na kraju te godine je osvojio Zlatnu loptu. 

Nisam želeo da budem trener i nisam osetio depresiju

Kada je okačio kopačke o klin Zidana su pitali da li želi da bude trener. Usledio je odgovro: Nikada. 

I sam Parker u emisiji priznaje da ga nikada nije zamišljao kao trenera. Ali život menja planove. Našao se Zidan na klupi uprkos tome što ne voli sve ono što okružuje javne ličnosti (kamere, reflektori, biti u centru pažnje...). Više od toga voli, kako sam kaže, "da bude u kancelariji i razgovara sa igračima". Trenerski posao postala je njegova strast.

Otkrio je Zidan u ovom podkastu i zašto je odlučio da prekine da igra fudbal:

"Bio sam umoran od putovanja i hotela, od toga da nisam kod kuće. Zbog toga verujem da sam otišao u pravo vreme".

Parker ga podsetio da postoji studija koja tvrdi da 95 odsto sportista pati od nekog oblika depresije zbog praznine koju osećaju kada odu u penziju, na šta je Francuz rekao da se sa tako nečim nikada nije sreo, da ipak spada u onih pet odsto sportista. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()