"Zlatne lopte" trojici srpskih fudbalera: Violeti Slović specijalno priznanje

Nagrade idu i u ruke četiri Violetine saigračice.

18.10.2024. 15:38
  • Podeli:
fudbaleri srbije TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ-670ad9e068567.webp Foto: TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održao je u petak sednicu u staropazovačkoj bazi i obavestio javnost o donetim odlukama.

Izvršni odbor FSS je, u skladu sa pravilnikom o dodeljivanju javnih priznanja srpske "kuće fudbala", doneo odluku o dodeli "Zlatne lopte" igračima koji su ostvarili više od 50 nastupa u dresu  reprezentacije: Saši Lukiću (52), Andriji Živkoviću (51) i Nemanji Maksimoviću (51).

"Dijamantsku loptu" za više od 75 utakmica, ranijom odlukom IO, dobiće Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, a "Zlatnu" Nikola Milenković, Nebojša Gudelj i Filip Kostić koji su zabeležili više od 50 nastupa.

Istovremeno, doneta je odluka da se "Zlatna lopta" dodeli i fudbalerkama Srbije koje su odigrale preko 50 utakmica u dresu državnog tima, a u ovu grupu su od skoro ušle Dina Blagojević, Jovana Damnjanović, Tijana Filipović i Alegra Poljak.

"Na prvom narednom okupljanju, specijalno priznanje UEFA i FSS za 100 nastupa u dresu A reprezentacije pripašće jednoj od najiskusnijih igračica i dvostrukoj osvajačici Zlatne lopte FSS Violeti Slović. Selektoru ženske A reprezentacije Dragiši Zečeviću produžava se ugovor do 30. juna 2025. godine", kaže se u objavi FSS.

FSS je takođe saopštio da je obnovio saradnju sa nacionalnom avio kompanijom Srbije, "Air Serbia", za potrebe pružanja usluga čarter prevoza nacionalne A“ reprezentacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()