Žreb za Ligu nacija: Srbija imala sreće, ali nije izbegla Švajcarsku

Trofej brani selekcija Španije, a Huan Mata je "razvrstao" grupe

08.02.2024. 18:50
  • Podeli:
Fudbaleri Srbije-641e099711341.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Na žrebu u Parizu izvučeni su parovi za predstojeće Lige nacija, za sezonu 2024/2025 koje počinju 5. septembra i završava se 19. novembra. 

Fudbalska reprezentacija Srbije debitovaće, ovog puta, u elitnoj A diviziji. Srbija je izvučena iz četvrtog šešira u grupu A4, a za protivnike je dobila selekcije Španije, Danske i Švajcarske. Orlovima je na izvlačenju "presudila" ruka Huan Mata, nekadašnji španski reprezentativac. 

Grupa A1: Hrvatska, Portugal, Poljska, Škotska

Grupa A2: Italija, Belgija, Francuska, Izrael

Grupa A3: Holandija, Mađarska, Nemačka, BiH

Grupa A4: Španija, Danska, Švajcarska, Srbija

Plasman na završni turnir izboriće po dve najbolje selekcije iz svake grupe A divizije. Od ove sezone biće ih osam, umesto dosadašnje četiri.

Finalni turnir održaće se od 4. do 8. juna, a prethodno od 20. do 25. marta odigraće se plej-of i plej-aut.

Trofej brani Španija, a prethodni pobednici bili su Francuska i Portugal.

Liga nacija važna je i zbog kvalifikacija za Mundijal 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi jer će četiri najbolje selekcije, koje nisu izborile baraž kroz kvalifikacije, igrati u baražu sa još 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija.

Četiri reprezentacije će se kroz baraž plasirati na Svetsko prvenstvo.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()