Zvanično: Posle devet godina - OFK Beograd se vraća u Superligu

Ovo je druga uzastopna promocija OFK, nakon što su prošle sezone bili šampioni Srpske lige Beograd

27.04.2024. 19:45
  • Podeli:
ofk beograd-662d399c71870.webp Foto: OFK Beograd

Fudbaleri OFK Beograda će od sledeće godine ponovo igrati u Superligi.

"Romatničari" su savladali Tekstilac u Odžacima rezultatom 2:1 i tako i matematički obezbedili promociju, s obzirom na to da imaju 16 bodova više od trećeplasiranog Jedinstva (prva dva tima idu direktno u Superligu) na pet kola do kraja.

Heroj pobede koja je tim sa Karaburme vratila u elitni rang po prvi put od 2016. godine je bio dvostruki strelac Dejan Georgijević, koji se upisao u strelce u 48. i 62. minutu. Gol utehe za domaćina postigao je Miloš Zličić sa penala u 71. minutu.

U prilog tome je išao i rezultat drugoplasirane Inđije koja je savladala tim sa Uba (2:1) i tako omogućila da OFK već danas proslavi povratak.

U narednom kolu će baš protiv Inđije na "Omladinskom stadionu" imati priliku i da overe titulu. Odgovara im sve osim poraza da već u sredu donesu novi trofej u klupske vitrine.

Ovo je inače druga uzastopna promocija OFK, nakon što su prošle sezone bili šampioni Srpske lige Beograd.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()