Zvezda ide na pripreme u Katar

Crvena zvezda je svake zime, kao i najveći broj srpskih superligaša, bazu imala u turskom Beleku, međutim, to će se ovog puta promeniti

05.11.2023. 10:55
  • Podeli:
Bahar tanjug jadranka ilić-64e1eec5c53d8.webp Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Fudbaleri Crvene zvezde ove zime bi trebalo da se pripremaju u Kataru, a od konačnog dogovora klub dele detalji, saznaje Informer.

Iako je tek novembar i do priprema su ostala puna dva meseca, ozbiljni klubovi već prave planove gde će provesti to vreme i sa kim će igrati pripremne mečeve. 

Crveno-belima će zimska pauza biti potrebna kao vazduh i voda, jer ovaj tim je izmoren igranjem na tri frona, neki igrači uopšte nisu prošli letnje pripreme i dobro će im doći nekoliko nedelja uvežbavanja za nastavak sezone.

Trenutno je srpski šampion drugoplasirani sa tri boda manje i utakmicom više u odnosu na Partizan, ali to baš ništa ne mora da znači ako bi recimo ekipa Baraka Bahara pobedila u derbiju i izborila prolaz iz grupe Lige šampiona. Sve ono loše brzo bi se zaboravilo, a gledalo bi se da se samo što bolje pripreme za nastavak sezone i čuveno Zvezdino proleće, odnosno period kad ekipa tradicionalno dobro igra.

Prema saznanjima Informera, na "Marakani" se već pravi plan gde će to Zvezda odrađivati zimske pripreme. Dobro upućeni ističu da crveno-beli imaju ugovor sa Zenitom i da će dva tima biti zajedno na pripremama, a kako sad stvari stoje, destinacija će biti Katar.

"Zenit ima ideju da ide na zimske pripreme u Katar, a to bi onda trebalo da se odrazi i na Crvenu zvezdu, jer je dogovor da na pripreme idu zajedno. Rusima se sviđa destinacija na Bliskom istoku, dobra je klima, 2022. godine tamo je bilo Svetsko prvenstvo u fudbalu, napravljeno je mnogo stadiona i uopšte infrastruktura je dobra, hoteli i ostali uslovi su odlični, pa deluje kao dobra ideja. Zvezdi bi se to takođe dopalo. Situacija u svetu je nestabilna, može svašta da se desi, ali ako bude kako je zamišljeno, ići će se u Katar", objašnjava izvor.

Foto: FK Crvena zvezda

Letos se Zvezda takođe pripremala zajedno sa Zenitom, u Sankt Peterburgu, a na turniru su osim domaćina i srpskog šampiona učestvovali i Nefči i Fenerbahče. Očekivanja su da ovaj put rivali budu još jači.

"Katar je atraktivna fudbalska destinacija, baš kao što to postaje i ceo Bliski istok. U tom periodu će se mnogo klubova tamo pripremati, a to će biti rivali dostojni recimo lige Evrope. Ako Zvezda prođe grupu Lige šampiona kao treća, svakako će joj biti potrebne jake provere za mečeve Lige Evrope. U svakom slučaju, bilo bi to odlično iskustvo i nadamo se da će se ostvariti", zaključio je izvor. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()