Zvezda u Ligi šampiona: Duarte i Spajić srušili Bodo i odveli crveno-bele u evropsku elitu

U prvom meču prošle nedelje Bodo Glimt je pobedio sa 2:1

28.08.2024. 21:51
  • Podeli:
fk crvena zvezda bodo glimt, 28 avg 2024 - AP Photo Darko Vojinovic Tanjug (1)-66cf8d76e4ef1.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Tanjug

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u Ligu šampiona, pobedivši na prepunoj Marakani norveški Bodo Glimt sa 2:0 (1:0) u revanš meču plej-ofa za plasman u najelitnije evropsko takmičenje. U prvom meču Norvežani su slavili sa 2:1, tako da su crveno-beli golovima Bruna Duartea i Uroša Spajića najpre anulirali, a potom i prestigli njihovu prednost i tako zasluženo stigli do Lige šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića su posle prvih 45 minuta vodili sa 1:0, time praktično završivši "pola posla" oko plasmana u grupnu fazu LŠ. Gol kojim je prednost Norvežana iz prvog meča vraćena "na nulu" postigao je Bruno Duarte u 26. minutu iz penala.

Što se tiče prvog gola, njemu je prethodio faul nad Milsonom u šesnaestercu gostiju. Duarte je preuzeo odgovornost i jakim i preciznim udarcem u desni donji ugao golmana Nikite Haikina doneo vođstvo crveno-belima.

Crveno-beli su nadigrali Norvežane u prvom poluvremenu, a u istom ritmu su nastavili i u drugom delu igre. To je dalo rezultat u 59. minutu, kada je posle izvedenog korenera Uroš Spajić udarcem glavom doveo Crvenu zvezdu u vođstvo od 2:0, što je bio rezultat koji vodi četu iz Ljutice Bogdana u Ligu šampiona.

Ispostavilo se da su do kraja meča mreže mirovale, tako da je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka Marakana eksplodira i proslavila plasman svojih fudbalera u evropsku elitu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()