Zvezda poražena u Norveškoj: Mimović spasio san o Ligi šampiona i nadu da nije sve gotovo

Naredni meč igraće se 28. avgusta na stadionu "Rajko Mitić".

20.08.2024. 23:06
  • Podeli:
Tan2024-08-2022521968_3 bode fk crvena zvezda ognjen mimovic Mats TorbergsenNTB Scanpix via AP-66c504e38574b.webp Foto: Tanjug/Mats Torbergsen/NTB Scanpix via AP

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su protiv Bode Glimta prvi od dva meča u okviru plej-ofa za Ligu šampiona i izgubili rezultatom 2:1. 

Zvezda je uprkos lošem izdanju protiv Bode Glimta izborila aktivan rezultat za revanš susret u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Golove su postigli Oden Bjertfut u 52. i Isak Mata u 62. minutu, a za Zvezdu "rezervista" Ognjen Mimović u 75. minutu.

Prvo poluvreme utakmice okončano je bez golova na "Aspmira" stadionu. Bode je bio angažovaniji tim o čemu govori i podatak o posedu lopte od čak 69 odsto u njihovu korist. 

Zvezda se uspešno branila i nije preterano bila angažovana u napadu. Međutim, crveno-beli su u potpunosti vladali igrom na svojoj polovini terena.

Najbolju akciju stvorili su domaći fudbaleri u 38. minutu, kada je Ševold šutirao sa dvadesetak metara udaljenosti, ali je pogodio prečku.

Zvezda je uspela da smiri tradicionalno brzu igru protivnika. Bode je stvorio 10 šansi, dok su gosti u prvom delu meča upisali samo tri.

Zvezdu je spasila prečka, a poništen joj je gol zbog ofsajda u kom se našao Šerif Endiaje, u prvom delu meča. 

U drugom poluvremenu viđeni su i golovi. Fudbaleri Bode Glimta poveli su od 52. minuta protiv Zvezde, Bjortuft je glavom zakucao loptu ispod prečke. Centaršut je uputio Fet sa leve strane terena, a loše pozicioniranje defanzivaca gostiju omogućilo je odbrambenom igraču domaćih da postigne gol.

Samo deset minuta kasnije, mreža iza golmana Marka Ilića zatresla se drugi put. Mastralan šut Metea sa leve strane nadomak ivice šesnaesterca završio je u golu.

Prvu izmenu je trener crveno-belih Vladan Milojević koristio je u 56. minutu kada je Milan Rodić završio duel, a umesto njega igrao je Ognjen Mimović. Upravo je ovaj mladi fudbaler doneo radost Zvezdinim navijačima, jer je on doneo pogodak za crveno-bele i konačnih 2:1.

Sjajni Ognjen Mimović je u 75. minutu uklizao na desnoj stativi protivnika i postigao gol. Sa leve strane je centaršut uputio Hvang

U ostatku meča Zvezda je bila ofanzivnija, s tim što im je ta igra pravila probleme u defanzivi. Međutim, istini za volju ekipa Bodea kao da nije imala dovoljno snage za visok ritam igre svih 90 minuta.

Crveno-beli su uspeli da neutrališu tranzicionu igru po kojoj je poznat tim iz Norveške, ali su primili golove usled nesmotrenosti u defanzivi.

Naredni meč igraće se 28. avgusta na stadionu "Rajko Mitić" od 21 čas. 

Podsetimo, Bode je u dvomeču 3. kola lako eliminisao poljsku Jageloniju, dok je šampion Srbije zbog dobrog koeficijenta takmičenje počeo od poslednjeg koraka za ulazak u elitno takmičenje.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()