Zvezdin aktivni fudbal proglašen za sedmi na svetu: Šta to znači i gde su tu ostali velikani?

Neki od parametara po kojima se sve gleda su visok posed, visok xGD (iskorišćene prilike u odnosu na stvorene), brzina tranzicije...

27.06.2024. 21:08
  • Podeli:
Fudbaleri Crvene zvezde-651dba7677605.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Tanjug

Fudbalski klub Crvena zvezda našao se na sedmoj poziciji kada su u pitanju komponente koje definišu aktivan fudbal, prema sajtu "Sonofacorner", a na osnovu podataka sa statističke platforme "Wyscout", saopšteno je danas.

Komponente, koje su uzete kao parametar, a koje definišu dobar, odnosno aktivan fudbal su: visok posed, visok xGD (iskorišćene prilike u odnosu na stvorene), brzina tranzicije, visok procenat uspešnih kratkih dodavanja i visok presing na svakom delu terena.

Zvezda na osnovu tih pet parametara ima indeks 89.65 i trenutno se nalazi na sedmoj poziciji. Ipak, sve to ide u drugu perspektivu kad se vidi ko je u prvih 10 "aktivista", pa se postavlja pitanje čemu služi ova statistika? 

Naime, prvo mesto zauzima Seltik, koji ima indeks 100 i predstavlja ipak neko svetsko fudbalsko ime. A onda, iza njega slede Kiči iz Hongkonga i RFS iz Letonije.

Kolo Kolo iz Čilea zauzima četvrtu poziciju, a potom slede Nju Sents iz Velsa i holandski PSV.

Iza Crvene zvezde su mađarski Ferencvaroš, grčki AEK i Bran iz Norveške.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()