Zvezdini omladinci porazom otvorili LŠ: Benfika na pogon Varele

Maksimović ublažio poraz crveno-belih

19.09.2024. 15:12
  • Podeli:
cz_vs_benfika_juniori_19092024_0028-66ec244543de3.webp Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Omladinci Crvene zvezde poraženi su od Benfike sa 2:1 na domaćem terenu, u prvom meču grupne faze Lige šampiona za mlade.

Benfika je u od starta imala inicijativu, već u trećem minutu prvo je Tome zapretio, a potom i Žoao Rebo sa nekih 13-14 metara, ipak nije bilo pogotka.

Samo dva minuta kasnije, mogla je Zvezda do vođstva, šansu je imao David Đurić posle centaršuta Jovana Šljivića. Gađao je glavom, ali je pogodio prečku.

Minut kasnije, Vuk Draškić je spasao Zvezdu, zaustavio je zicer jednog igrača Benfike, a potom je imao odličnu reakciju posle kornera i udarca Rega.

Benfika je povela u 13. minutu, gosti su iskoristili grešku crveno-belih na sredini, Tome je uposlio Varelu koji je pogodio za 1:0.

Zvezda je stvarala šanse do poluvremena, ali nije uspela da dođe do izjednačenja.

Već prvu šansu u 51. minutu, Benfika je iskoristila i uvećala prednost. Varela je ponovo bio strelac, a Santoš se našao u ulozi asistenta.

Ipak, Zvezda se vratila u igru već u 57. minutu, pošto je na jedan razlike smanjio Maksimović. Odbijena lopta je došla do njega u kaznenom prostoru, a talentovani vezista je odlično reagovao i pogodio mrežu za 2:1.

Crveno-beli su imali dve dobre šanse do 73. minuta da dođu do izjednačenja i boda, ali nisu iskoristili.

Benfika je posle preuzela inicijativu, dve dobre odbrane je zabeležio Draškić. Portugalci su odneli pobedu i upisali prve bodove u Ligi šampiona za mlade.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Interu, dok Benfika dočekuje Atletiko Madrid.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()