JUT - Najspektakularnije trail takmičenje u regionu privlači nikada veće interesovanje trkača

Last minut prijave otvorene su od 7.7 do 16.7 u ponoć.

Autor: Promo
07.07.2023. 10:15
  • Podeli:
Jahorina ultra trail promo-64a7c938c563a.webp Foto: Promo

Na konferenciji za medije održanoj u Olimpijskom baru na Jahorini najavljeno je do sada najspektakularnije izdanje Jahorina Ultra trail takmičenja. 

O sad već tradicionalno najznačajnijem letnjem događaju na Jahorini govorili su direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, predstavnica komanije M:tel Milica Kondić i predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek.

Tim povodom Dejan Ljevnaić rekao je medijima:

"Tu smo kako bismo razgovarali o predstojećem Jahorina Ultra trail takmičenju, koje se sada već tradicionalno, po deveti put održava na Jahorini. Broj pristiglih prijava oborio je sve dosadašnje rekorde, više od 400 takmičara imaće priliku da testira granice svoje izdržljivosti. Zbog velikog broja upita, odlučili smo da otvorimo last minute prijave. Svi zaljubljenici u sport i prirodu na raspolaganju imaju još par dana da pošalju svoje prijave i postanu deo priče koja traje. Takmičari će svoju spremnost moći pokazati u četiri trke: MINI, MIDI, MAXI I ULTRA, dok ćemo 10 najboljih učesnika ULTRA trke i 5 najboljih učesnika MAXI trke ugostiti još jednom na MASTERS trci, 30. septembra u kojoj će se njeni trkači boriti za spektakularnu nagradu - automobil! Jahorina Ultra trail, nije namenjen samo profesionalnim trkačima već svim ljudima koji neguju sportski duh i teže zdravom načinu života u skladu s prirodom. Različite dužine deonica omogućavaju svima da učestvuju.“

Foto: Promo

Pored toga on je govorio i o specifičnostima ovog takmičenja, kao i stavovima za koje se organizacija Jahorina Ultra trail-a zalaže.

„Za sve učesnike, spremili smo bogat startni paket, sa pažljivo odabranim i visokokvalitetnim proizvodima podržanim od strane brojnih sponzora iz Bosne i Hercegovine i regiona. Posebnu pažnju, posvetili smo sigurnosti i bezbednosti takmičara. Profesionalno merenje vremena sa GPS Live praćenjem pružiće takmičarima potpunu sigurnost u verodostojnost njihovih rezultata, dok će im besprekornu brigu i maksimalnu bezbednost pružiti GSS i helikopterska podrška. Svaki uređaj GPS poseduje i SOS dugme upozorenja, koje nakon upotrebe, šalje trenutnu ili poslednju poznatu lokaciju u kontrolni centar sa upozorenjem i učesniku se odmah pruža podrška na licu mesta", rekao je on i dodao: 

"Jahorina Ultra trail-a organizuje više od 120 zaposlenih Olimpijskog centra Jahorina,  zajedno sa kompanijama  sa svetskom reputacijom u organizaciji ovakvih ili sličnih događaja. Jedan od najvažnijih društvenih aspekata  naše organizacije jeste promocija zdravog načina života i sporta. Osim što donosi višestruku korist našem telu i umu, trčanje na stazi nam daje priliku da upoznamo nova mesta i zavirimo u magični svet flore i faune. Naš cilj je da inspirišemo i edukujemo ljude o svim benefitima koje zdrav način života nudi. Naša vizija je da Jahorina, pored toga što je jedno od najlepših turističkih odredišta bude i primer planine koja brine o svom okruženju. Jahorina Ultra trail je savršen primer poštovanja prirode i svih ekološki predviđenih smernica. Važno je napomenuti da su sve naše trke pet friendly, zato vas pozivam da zajedno sa svojim krznenim prijateljima krenete u avanturu koju ćete pamtiti celi život“.

Milica Kondić je istakla:

„Kompanija m:tel je sada već tradicionalno prijatelj Jahorine i ponosni sponzor Jahorina Ultra trail -a. Kao predstavnik kompanije m:tel izuzetno sam ponosna što smo dali svoj doprinos.  Mnogo cenimo i stojimo iza istih vrednosti iza kojih stoji i ovaj događaj, s obzirom da promoviše sportski duh, zdrav život i prave vrednosti, ali i turistički potencijal naše zemlje i aktivnosti na Jahorini tokom leta“, izjavila je ovom prilikom Milica Kondić i dodala: 

„Prijatelji smo i Olimpijskog centra Jahorina, i samim tim prisutni sa svojim aktivnostima i podrškom već dugi niz godina i to nam pričinjava veliku radost. Posebno sam srećna, jer će m:tel ove godine imati svog predstavnika na stazi, naš kolega učestvovaće na jednoj od trka, sa nestrpljenjem očekujemo Jahorina Ultra trail da zajedno uživamo i navijamo“.

Foto: Promo

Za medije, ovom prilikom govorio je i predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i izrazio veliko zadovoljstvo načinom na koji se Jahorina i JUT razvijaju u poslednjih nekoliko godina.

„Mislim da ni sami osnivači Jahorina Ultra trail-a nisu mogli da zamisle da ćemo od ovog takmičenja napraviti nacionalni brend. Jahorina i Trail rastu i razvijaju se zajedno, svake godine imamo sve više i više takmičara. Naš cilj je da preko Olimpijskog centra Jahorina povežemo sve turističke destinacije istočnog dela Republike Srpske, zato naše maršute od Andrićgrada i Nacionalnog parka Sutjeska nisu slučajne. Moramo se pokazati kao dobri domaćini, veliki broj takmičara dolazi iz svih delova Evrope, ovim šaljemo sliku kakvi smo ljudi i kakvi smo domaćini. Drago mi je da se iz godine u godinu leto pokazuje kao naša razvojna šansa“, rekao je Elek.

Last minut prijave otvorene su od 7.7 do 16.7 u ponoć. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()