Akanđi: Švajcarska ide na tri boda, spreman sam za Vlahovića i Mitrovića

Štoper Mančester Sitija veruje u pobedu svoje ekipe i smatra da će ekipa ići na tri boda, iako joj je i bod dovoljan za osminu finala.

01.12.2022. 16:16
  • Podeli:
Tan2022-11-24_13130449_2 (1) Manuel Akanji AP PhotoEbrahim Noroozi-6388c437add2e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Štoper reprezentacije Švajcarske Manuel Akanđi bio je na konferenciji za medije pred meč protiv Srbije, koji je na programu u petak od 20.00 na stadionu 974.

Štoper Mančester Sitija veruje u pobedu svoje ekipe i smatra da će ekipa ići na tri boda, iako joj je i bod dovoljan za osminu finala.

"Mi želimo pobedu, to je slučaj sa svakom utakmicom. Kada se približimo kraju te utakmice, moramo da budemo pametni, pošto nam je dovoljan samo jedan, taj aspekt je veoma važan, Srbija će napadati kao i mi, ali mi ćemo biti spremni na takvu igru", rekao je on i dodao: 

"Bez obzira ko će sutra biti na terenu, Vlahović i Mitrović su dobri napadači, dokazali su se u svojim klubovima, ne želim da biram, biću spreman za obojicu i odigraću najbolje što mogu". 

Selektor Švajcarske je rekao da će igrati napadački fudbal, Akanđi je to isto i potvrdio, pa je novinare interesovalo ko će onda dominirati tom utakmicom, jer i Srbija mora da igra napadački na pobedu.

"Videćemo sutra, vrlo je teško predvideti ko će izdominirati, ne znamo šta možemo da očekujemo od Srbije, kao i oni od nas. Ali verujemo kada govorimo o fudbalu da smo mi bolji tim. Prehladio sam se posle Brazila, imao sam zapušen nos i glavobolju, sada je bolje. Temperatura mora da bude prijatna da bismo mogli da igramo, ali sada sam dobro."

Ubrzo je dobio pitanje o čemu je razgovarao sa Portugalcima.

"Ideja iza te poruke je ideja o tome da li ćemo proći grupu, daćemo sve od sebe da se to desi. Razgovarali smo da može da dođe do takve utakmice, rekao sam im ako dođe do toga, da neće pobediti. Ali fokus je na narednoj utakmici, a onda ćemo videti ko je sledeći rival", istakao je Manuel Akanđi.

Upitan je i o tome kakva je razlika igrati za Siti i Švajcarsku.

"Naravno da je drugačije, sa Sitijem mi imamo dosta poseda lopte, igramo dominantan stil fudbala, sa Švajcarskom je drugačije, moramo da budemo više u odbrani. Selektor i trener odlučuje kako ćemo igrati, imamo manje poseda u odnosu na Siti", rekao je Akanđi, koji je delovao prilično samouvereno u pobedu Švajcarske na sutrašnjem duelu. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()