Arabija u transu: Kako je proslavljena pobeda nad velikom Argentinom

Jedno od najvećih iznenađenja u istoriji svetskih prvenstava dogodio se trećeg dana Mundijala u Kataru

23.11.2022. 11:48
  • Podeli:
navijaci_saudija - reuters-1669188628306.webp Foto: Reuters

Fudbal čini čuda, a utakmica između jake Argentine, predvođene Leom Mesijem, i autsajdera na papiru Saudijske Arabije najbolji je dokaz toga.

Reprezentacija koju sa klupe, već tri godine, predvodi francuski trener Erve Renard, slavila je protiv dvostrukog prvaka sveta i to nakon preokreta u drugom poluvremenu pa je na kraju bilo 2:1 (0:1).

Posle poslednjeg sudijskog zvižduka usledila je totalna ludnica, kako u Kataru, tako i u Saudijskoj Arabiji.

Slavili su i stari, ali i mladi, svi su bili na ulicama, razvijali zastave, uživali u pesmi. Ogromna sreća nije mogla da se savladava.

Euforija je bila tolika da je kralj Salman sredu proglasio državnim praznikom kako bi svi mogli u miru da proslave istorijsku pobedu. Neće raditi ni javni ni privatni sektor. Prodavnice će biti zatvorene, kao i škole, fakulteti... Kralj se pobrinuo da svima omogući feštu.

Ne treba naglašavati da je ovo najveća pobeda Saudijske Arabije u istoriji fudbalske reprezentacije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()