Bufon se obratio Irancima: Pamtiće vas svet po hrabrosti

Legendarni golman je pokazao divljenje zbog hrabrosti fudbalera Irana da, u znak protesta, "zaneme" dok se intonira himna

26.11.2022. 10:32
  • Podeli:
Đanluiđi Bufon-1669455100181.webp Foto: Profimedia

Italijanski golman Đanluiđi Bufon nije mogao da ostane nema na fudbalsku reprezentaciju Irana, koja je na Svetsko prvenstvo u Kataru došla pod ogromnim pritiskom kako javnosti, koja se bori za svoja prava u državi, tako i vlasti, koja od njih očekuje mnogo.

Legenda Juventusa, Parme i italijanskog fudbala generalno poslala je poruku fudbalerima Irana i pokazala divljenje zbog njihove hrabrosti da "zaneme" dok se intonira himna kako bi pokazali da se ne slažu sa onim što se ljudima dešava u njihovoj domovini. 

"Bićete upamćeni po svojoj hrabrosti. Ova pobeda je znak nade i snage za sve one ljude u vašoj zemlji koji se bore za slobodu. Za mnoge ljude vi ste heroji, za mene ste primer", napisao je Bufon na Tviteru posle utakmice na kojoj je Iran iznenadio Vels i uzeo mu tri boda.

Fudbaleri Irana pre prvog meča na Mundijalu nisu pevali himnu u znak protesta prema režimu u svojoj zemlji. Urgiranja i pritisci su odmah stigli na njihovu adresu u Dohi, pa su pre meča sa Velsom pustili glas.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()