Dešam ne računa na novajlije: Imam 24 igrača i to je moja grupa za finale

Selektor Francuske stavio je tačku na nagađanja da li će Karim Benzema biti priključen timu na poslednjem meču Mundijala

17.12.2022. 12:37
  • Podeli:
Didie Dešamp-1664202625953.webp Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam odbacio je mogućnost da napadač Reala Karim Benzema bude deo ekipe u finalu Svetskog prvenstva u Kataru protiv selekcije Argentine. Ovim je trener Trikolora stavio tačku na besmislena nagađanja javnosti.

"Imam 24 igrača. To je grupa. Otpao je Karim, zatim Lukas Ernandez, pre njih Kristofer Nkunku. Benzema, Nkunku i Ernandez su igrači koje smo izgubili, a koji su bili na spisku. Koncentrišem se na tim koji imam i na koji mogu da računam u finalu", rekao je Dešam na konferenciji za novinare uoči meča sa Argentinom.

Benzema je na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju i napisao: "Nisam zainteresovan". Pojedini mediji su objavili da će Benzema biti gost na meču u Dohi.

"Nije na meni da odlučujum ko će da dođe da gleda utakmicu, bivši igrači ili oni povređeni. Na meni je da se fokusiram na fudbalere koji su mi na raspolaganju", dodao je selektor Francuske.

Benzema se povredio dva dana pre početka Mundijala u Kataru, a selektor umesto njega nije pozvao novog igrača.

Španski i francuski mediji su objavili da Dešam nije želeo da ima strpljenja sa zvanično najboljim fudbalerom sveta i osvajačem Zlatne lopte, koji je imao vremena da se oporavi i priključi timu već od osmine finala i duela sa Poljskom. Dešam je i ovu informaciju demantovao.

Utakmica između Francuske i Argentine je na rasporedu u nedelju od 16 sati.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()