FIFA kaznila fudbalsku reprezentaciju Srbije zbog zastave u svlačionici

Disciplinska komisija je izrekla sankcije i za selekcije Hrvatske, odnosno Saudijske Arabije

07.12.2022. 21:12
  • Podeli:
zastava srbija twitter @admirim-1669489589628.webp Foto: Twitter @HCeku

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 20.000 franaka zbog zastave koja je bila okačena u svlačionici fudbalske reprezentacije Srbije pred meč sa Brazilom, a na kojoj se nalazila teritorija Kosova i Metohije sa porukom "Nema predaje".

FIFA je na svom zvaničnom sajtu objavila odluke disciplinske komisije koja je zasedala zbog prekršaja koji su vezani za fudbalske saveze Srbije, Hrvatske i Saudijske Arabije.

FSS je kažnjen zbog kršenja člana 11 Disciplinskog kodeksa FIFA i člana četiri Pravilnika Svetskog prvenstva u Kataru, kada je u svlačionici reprezentacije Srbije okačena zastava sa teritorijom Kosova i Metohije pred utakmicu sa Brazilom.

Hrvatski fudbalski savez je kažnjen sa 50.000 franaka zbog ponašanja navijača na utakmici sa Kanadom, i vređanja golmana Milana Borjana po verskoj osnovi, dok je Saudisjka Arabija kažnjena sa 30.000 franaka zbog nedoličnog ponašanja svojih igrača na utakmicama sa Meksikom i Argentinom.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()