Francuskinja Frapart dobila pozitive ocene za debi na Svetskom prvenstvu

Nadam se da ćemo u perspektivi gledati više žena sudija na velikim takmičenjima, rekao je sudijski analitičar Mario Strahonja

03.12.2022. 10:19
  • Podeli:
Stéphanie Frappart_profimedia-0741832873-638a06de0b456.webp Foto: Profimedia

Francuska sutkinja Stefani Frapart postala je prva žena u istoriji koja je vodila utakmicu muškog Svetskog prvenstva u fudbalu, a stručnjaci njen premijerni nastup ocenjuju pozitivnim ocenama.

"Uz neke sitnije greške njeno bih suđenje ocenio dosta dobrim. Nadam se da ćemo u perspektivi gledati više žena sudija na velikim takmičenjima", rekao je fudbalski sudija i analitičar Mario Strahonja na HTV.

Frapart je na utakmici Nemačka - Kostarika imala i dve pomoćnice, Neuzu Bak iz Brazila i Karen Diaz Medinu iz Meksika, dok je Ketrin Nesbit iz Sjedinjenih Američkih Država takođe radila na stadionu Al Bajat kao VAR sudija.

FIFA ima još dve žene na listi za suđenje utakmica u Kataru, Salimu Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašitu iz Japana.

Frapart je promovisana od strane UEFA i već je sudila muške utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i Ligu šampiona. Takođe je sudila ovogodišnje finale Kupa Francuske za muškarce i finale Svetskog prvenstva za žene 2019. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()