Geret Bejl doneo bod Velšanima protiv Amerike

Nakon odigranog kola u grupi B Engleska ostala jedina sa pobedom i tri boda, usamljena na vrhu tabele

Autor: Aldin Tiro
21.11.2022. 22:12
  • Podeli:
amerika_vels - reuters 1-1669062249393.webp Foto: Reuters

U okviru grupe B Svetskog prvenstva u Kataru selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Vels su podelile bodove odigravši 1:1. Treba naglasiti da je ovo bio prvi nastup Velsa na Svetskim prvenstvima još od 1958. godine.

Susret se igrao na stadionu "Ahmad bin Ali" u Al Rajanu pred nešto više od 40.000 gledalaca, a Amerikanci su još jednom dokazali osim košarke i ragbija, da znaju da igraju i fudbal.

Naime, u prvom poluvremenu Amerikanci su potpuno nadigrali selekciju Velsa, a prve šanse imali su u 10. minutu. Prvo je Rodon zamalo postigao autogol, a potom je Sargent šutirao glavom pored gola.

Nagrada za mnogo bolju i agresivniju igru, nominalni domaćini u ovom susretu krunisali su vodećim golom. Igrao se 36. minut kada je posle lepe akcije vezni igrač Čelsija Pulišić uposlio Vea, a ovaj rutinski pogodio za 1:0.

Foto: Reuters

U drugom delu Vels je ipak počeo nešto ofanzivnije u nameri da stigne do izjednačenja. Prvu priliku propustili su u 64. minutu kada je Devis sjajno glavom šutirao, ali Tarner još bolje odbranio.

Do kraja je selektor Velsa Robert Pajdž krenuo na sve ili ništa, a to im se isplatilo u 81. minutu kada je u šesnaestercu Cimerman srušio Bejla, a sudija bez ikakve dileme pokazuje na belu tačku.

Siguran izvođač najstrožije kazne bio je nekadašnji igrač Real Madrida, koji je u 82. minutu pogodio za 1:1 i oduševljenje navijača Velsa.

Foto: Reuters

Ostalo je do kraja 1:1. U ovoj grupi Engleska je prva sa tri boda jer je savladala Iran, dok Vels i SAD na svom kontu imaju po bod. Iran je poslednji s užasnom gol-razlikom posle poraza od Engleske 6:2.

U narednom kolu Amerika će igrati protiv Engleske, dok će Vels na megdan Iranu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()