Martinez: Za nas SP tek počinje, Hrvatska je odlična ekipa

Selektor Belgije najavio je da je utakmica 3. kola Svetskog prvenstva ključna za njegov tim

01.12.2022. 08:52
  • Podeli:
Martinez press_Goran Stanzl_Pixsell-63875400c1537.webp Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Manje o fudbalu, znatno više o problemima u svlačionici nacionalnog tima govorili su selektor Belgije Roberto Martinez i igrač Timoti Kastanje uoči utakmice sa Hrvatskom. Problemi su sigurno prisutni jer ekipa ne igra dobro i poražena je od Maroka, ali iz tabora Belgijanaca ponavljaju kako nema velike krize niti je bilo sukoba.

"Održali smo sastanak na kom smo razgovarali o tome šta možemo poboljšati. Nema krize u našim redovima, imamo sve u našim rukama, premda nismo bili dobri u prve dve utakmice. Možda nismo navikli na kritike, ali daleko smo od krize. Postavljali smo sebi pitanja zašto se to događa, izgubili smo poverenje koje smo imali proteklih godina. Ali, znamo koliko vredimo i sastanak igrača je tome pomogao“, rekao je među ostalim Kastanje.

Selektora Martineza muči manjak povjerenja u timu koji je godinama u vrhu svetskog fudbala.

"Ništa se nije promenilo kod nas, nismo zadovoljni sa prve dve utakmice i sada moramo da preuzmemo odgovornost. Protiv Maroka smo prvi put izgubili sa dva razlike na velikom takmičenju. Previše se neistina pisalo ovih dana, dosta je negativnosti umesto da se podrži najbolja selekcija Belgije u istoriji“. Istaknao je selektor kako je razočaran odnosnom dela medija za koje je očekivao da će navijati za svoju reprezentaciju. 

Na duel sa Hrvatskom Mertinez gleda kao na moguću prekretnicu na ovom SP.

"Za nas SP tek počinje, ovo je pravo vreme za reakciju. Nisam vidio ekipu na ovom turniru koja je odigrala savršeno, ako prođemo bićemo dobri u nokaut fazi. Imamo ekipu koja je napravila velike stvari za belgijski fudbal, igrači zaslužuju poštovanje“.

Lepim je rečima Martinez govorio o Hrvatskoj i izborniku Zlatku Daliću.

"Mala su nacija, a imaju odličnu ekipu i sjajnog trenera. Dalić je gospodin, delim sa njim slične vrednosti. Napravili su odlične rezultate, tim im je sada još bolji, sa veznim redom koji je odličan. Konkurentni su na svakom prvenstvu“.

Sve probleme Belgijanci će lako zaboraviti ako dođu do pobede nad Hrvatskom.

"Uveren sam da ćemo pobediti i verujem u kvalitet naše ekipe. Smatram da smo sposobni i  spremni da slavimo. Daćemo sve od sebe i ne moramo nikome da se dokazujemo. Idemo po pobedu za sebe i svoju zemlju. Mislim da smo funkcionisali kao ekipa, ali na SP treba biti složniji, treba se boriti ne samo za sebe, nego i za svoje saigrače. Teško je reći ko je favorit, znamo da je Hrvatska kvalitetna ekipa. Znamo da imamo kvalitet da ih pobedimo, ali ne mogu reći ko je favorit“ rekao je Kastanje.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()