Milionska ponuda za parče tkanine: Bišt koji je Mesi dobio uz pehar privukao pažnju milionera

Argentinac dobio milionsku ponudu za deo odeće koju je nosio na pobedničkom postolju

24.12.2022. 09:07
  • Podeli:
Tan2022-12-1820451203_2 Lionel Mesi Tanjug AP PhotoMartin Meissner-63a641c239e51.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Bišt koji je Lionelu Mesiju posle osvajanja Mondijala ogrnuo katarski šeik izazvao je brojne polemike u svetu.

Radi se o tradicionalnom ogrtaču u tom delu sveta, daje se samo posebnim gostima i shvata se kao najveće moguće priznanje, ujedno i prijem u elitni “klub”.

Navijači Argentine su dan kasnije stajali u redu ispred lokalne prodavnice u kojoj je izrađen. Majstor i vlasnik zanatske radnje nije mogao da ispuni sve zahteve, iako bi dobro zaradio u samo jednom danu, jer bišt koji je Mesi odenuo, to parčence tkanine košta oko 5.000 evra, a organizatori Mondijala su bili naručili dva, u veličinama kapitena Francuske i Argentine.

Sada je Mesi dobio ponudu za bišt koji je nosio na dodeli medalja i Zlatnog globusa.

Član parlamenta Omana Ahmed Al Barvani poslao je Argentincu javno putem Tvitera ponudu od milion dolara za bišt.

"Iz Sultanata Oman šaljem vam čestitke na osvajanju Svetskog prvenstva u Kataru. Arapski bišt je simbol plemstva i mudrosti. Nudim vam 1.000.000 dolara u zamenu za taj bišt", napisao je Al Barvani i tagovao Mesija.

Potom je advokat iz Omana u izjavi za domaće medije pojasnio:

"Bio sam na stadionu i gledao uživo trenutak kada je emir od Katara poklonio Mesiju bišt. Bio je to momenat u kojem je svet shvatio da smo tu, da je to deo naše kulture. Turnir je bio izvor ponosa i osvetlao bitne činjenice, da nismo zaboravili Palestinu i da je arapski svet ujedinjen."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()