Nenad Bjeković pred početak SP: Selektor Stojković je najveće ime srpskog fudbala

Nikada nisam imao priliku da sarađujem sa ovako složnom grupom kao što je trenutno reprezentacija Srbije, kaže čovek koji je pola veka u fudbalu

19.11.2022. 12:13
  • Podeli:
Šurbatović i Nedan Bjeković-1668856367179.webp Foto: FSS

Dan posle prijateljske utakmice sa Bahreinom i u predvečerje otvaranja Svetskog prvenstva u Kataru zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković govorio je opširno o reprezentaciji Srbije, generalnoj probi, Mundijalu u Aziji, selektoru Draganu Stojkoviću...

"U Manami smo se ova četiri dana osećali kao kod kuće i svu zahvalnost šaljemo domaćinu. Pokazalo se da nismo pogrešili sa izborom lokacije za poslednju proveru pred start Svetskog prvenstva. Igrali smo protiv reprezentacije koja je među najboljih 15 na azijskom kontinentu. Rezultat je bio u drugom planu, ali pobeda svakako prija. Još je važnije da se niko nije povredio i da su se igrači prilagodili vremenskim uslovima koji nas očekuju narednih dana u Dohi. Sve u svemu, Bahrein je bio pun pogodak", rekao je Nenad Bjeković za sajt FSS.

Pola veka već Nenad Bjeković je na direktan ili indirektan način uključen u aktivnosti koje imaju veze sa najboljom državnom selekcijom:

"Bio sam najpre igrač i reprezentativac svoje zemlje, kasnije kao klupski funkcioner pratio i podržavao kolege u Savezu, a u poslednjih par godina sam deo sistema koji rukovodi fudbalskom organizacijom. Verujte mi da nikada u karijeri nisam imao priliku da sarađujem sa ovako složnom i homogenom grupom kao što je trenutno reprezentacija Srbije. Momci su zaista fantastični. Uvek nasmejani i vedro raspoloženi, drže se zajedno, podržavaju jedni druge i funkcionišu kao porodica. Pogledajte ove scene posle rođenja Sergejeve kćerkice, bukvalno kao da su svi oni skupa dobili novog člana familije“.

Bjeković podseća još jednom kome pripadaju najveće zasluge za atmosferu u nacionalnom timu Srbije:

"Selektor Stojković je najveće ime srpskog fudbala i to je taj prirodni autoritet koji se ne stvara drekom i galamom, nego imenom i prezimenom. Na stranu kvalitet i podvizi tokom igračke karijere, igrači ga poštuju kao ljudsku veličinu i čoveka koji na najjednostavniji mogući način ume da im objasni najkomplikovanije stvari u fudbalu. Piksijev dolazak na klupu reprezentacije je jedan od najboljih poteza u istoriji Fudbalskog saveza Srbije. U rekordnom roku je preporodio državni tim i vratio ga u vrh evropskog i svetskog fudbala. Često smo u društvu selektora najjačih fudbalskih sila i imponuje kada čujete da niko od njih ne želi Srbiju za protivnika na Svetskom prvenstvu“.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()