Oglasio se Džaka povodom natpisa na majici

Koliko sportista mora da bude isfrustriran kada pobeđuje i ponaša se kao Granit Džaka, najbolji fudbaler Švajcarske

03.12.2022. 10:59
  • Podeli:
Džaka u Jašari majici-638b195d7e4ce.webp Foto: AP Photo/Luca Bruno/Tanjug

Granit Džaka je i na Svetskom prvenstvu u Kataru, i na novoj utakmici Srbija - Švajcarska, uspeo da skrene pažnju na sebe, odnosno da pokaže svoju kontroverznu ličnost koje karakteriše provokativno ponašanje. Opet je doveo sebe u centar pažnje i bacio senku na pobedu svog tima, prvo tokom meča, držeći se za međunožje psujući igrače Srbije, a potom i tokom slavlja kada se pojavio u dresu sa imenom Jašari.

Reprezentativac Švajcarske, albanskog porekla, ne može da savlada strasti iako posle svakog ispada tvrdi da je svestan svojih postupaka. 

Albanski mediji su prvi preneli vest o Džakinoj proslavi sa pitanjem da li je igrač mislio na svog kolegu iz tima Ardona Jašarija ili na Adema Jašarija, vođu zloglasne OVK.

"Trenutak kada se na Džakinim prsima videlo prezime Jašari svi su pomislili na komandanta Adema Jašarija. I Džaka je sigurno nosio ovu majicu iz tog razloga. Ali s obzirom na to da nije hteo da dobije kaznu, on je naveo potpuno drugi razlog za oblačenje ove majic", piše albanski portal Telegrafi sport.

Oglasio se tokom noći iz Katara i Granit Džaka, sigurno ga je neko pribraniji savetovao na ovaj gest kako ne bi došlo do skandala. 

"Ne, ovo nije imalo političku konotaciju. Ardon Jašari je došao u tim kao najmlađi igrač, bio sam u istoj situaciji kao on pre 16 godina. On zaslužuje poštovanje. Viđamo se svakog dana, provodimo mnogo vremena zajedno. Uvek nosim majicu sa njegovim prezimenom posle utakmice", napisao je Džaka na društvenim mrežama uz objavu svoje i Ardonove fotografije.

Na istoj toj utakmici, najveći provokator, je slavio pobedu i dobio nagradu za najboljeg igrača meča, 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()