Piksi igračima pred SP: Ne morate ništa, možete mnogo – probajte ovo drugo

'Nijedan trener ne voli da mu igrači ne igraju zbog povreda, ali sam siguran da će oni biti spremni', poručio Stojković komentarišući i zdravstveno stanje Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića

14.11.2022. 13:20
  • Podeli:
Dragan Stojković Piksi_Foto Tanjug Jadranka Ilić-1668428142914.webp Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Danas je tačno godinu od utakmice sa Portugalom koja je fudbalskoj reprezentaciji Srbije donela plasman na Mundijal, što je fantastičan uspeh i treba da budemo ponosni, jer smo među 32 najbolje na svetu, izjavio je selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

"Spisak igrača nije nagrada, nego priznanje svima njima za ono što su uradili tokom kvalifikacija, rezultatima, ponašanjem, profesionalnim odnosom i kvalitetom koji imaju. Ovo su igrači koji zaslužiju da predstavljaju Srbiju", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi, uoči polaska na SP.

Oni koji su ostali van spiska od 26 igrača su oni na koje će se najozbiljnije računati u budućnosti, dodao je Stojković.

"Kada bih mogao vodio bih sve, ali mislim da je spisak baš kakav treba. Svi koji nisu tu znaju zašto nisu", jasan je selektor Srbije.

'Siguran sam da će oni biti spremni'

Stojković je prokomentarisao i zdravstveno stanje Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

"Nijedan trener ne voli da mu igrači ne igraju zbog povreda, siguran sam da će oni biti spremni, ali narednih dana ćemo sve najbolje znati", istakao je Stojković i podsetio na poznatu misao "nije kome je rečeno, već kome je suđeno".

Mitrović će ići na Mundijal i sa jednom nogom i "za glavu da ga skratimo", rekao je Stojković.

"Čuo sam da je na štakama - ja ga nisam video. Njega i za glavu da skratimo, on će ići na Mundijal. Do noćas imamo prilike da menjamo, sumnjam da će do toga doći, ali kažem, Mitrović će i bez noge ići", izjavio je selektor dodajući da je Mitrović svojim ponašanjem, igrama, mentalitetom, pa i povredama koje je imao zaslužio Katar.

Selektor je rekao da ekipa skromno ide u Katar, kao što je pre godinu dana išla u Lisabon.

"Upravo takvo ponašanje želim da vidim, a nema sumnje da što se tiče motivacije i šanse koja nam se pruža da pokažemo svoj potencijal. Do sada je funkcionisalo kako smo svi želeli. Pokazali smo da Srbija zna da igra fudbal bez obzira ko je protivnik. Imamo tešku grupu, jednu od najtežih. To je prilika da pokažemo koliko možemo", ističe Stojković.

'Ne moraju ništa, a mogu mnogo'

Moja poruka igračima je da ne moraju ništa, a mogu mnogo. Pa, probajte, jer možete, to će biti moja poruka njima, rekao je Stojković.

"Ovo Svetsko prvenstvo nije pitanje života i smrti, to je nagrada za sve ono što si pokazao. Vera mora da postoji, morate da verujete. Jer čovek bez vere, ne znam šta je", rekao je selektor.

Stojković kaže da mi ništa nismo drugačiji od drugih, a svi očekuju da će se nešto desi.

"Ono što mi težimo jeste da damo sve od sebe. Ako neko bude bolji, pružićemo ruku i tražićemo drugu, treću šansu. A da ćemo biti problem, da, svima ćemo napraviti problem. Mi imamo solidarnost na terenu i svoje ciljeve i spremni smo da ih dostignemo. Moramo da gledamo šta je ispred nas, Brazil, Kamerun i Švajcarska. Pokušaćemo da obezbedimo dovoljno bodova za prolazak dalje. Koliko je to bodova, ne znam", poručio je Stojković.

Izostanak igrača

Dragan Stojković je posebno prokomentirarisao i izostanak nekih igrača.

"Zdravstveno stanje Matije Nastasića je nestabilno, Mihailo Ristić i Aleksa Terzić imaju smanjenu minutažu. Mirno spavam", rekao je Stojković.

Ističe da mu niko nije "suflirao" oko spiska i da nije imao nijedan poziv na tu temu, što je, kako je rekao, normalno.

Prvi meč protiv Brazila

Fudbaleri Srbije sutra putuju u Bahrein, gde će u petak protiv selekcije domaćina odigrati poslednji pripremni meč pred put u Katar.

U Dohu stižu u subotu, a prvu utakmicu na Mundijalu odigraće protiv Brazila 24. novembra od 20 sati.

Četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna (11.00), a grupnu fazu završiće duelom protiv Švajcarske 2. decembra (20.00).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()