Ramoš u glavnoj ulozi: Portugalci napunili gol Švajcarske

U startnoj postavi prednost nad Ronaldom dobio je Ramoš koji je upisao prvi het-trik na SP u Kataru

06.12.2022. 22:09
  • Podeli:
Gonzalo Ramos_Xinhua Pixsell-638fa4b022b44.webp Foto: Xinhua / Pixsell

Fudbaleri Portugalije plasirali su se, u velikom stilu, u četvrtfinle katarskog Mundijala.

Na krilima diskretnog heroja Gonsala Ramoša deklasirali su Švajcarsku sa 6:1 i zakazali bitku sa sjajnim Marokancima. Portugalci su stigli među osam najboljih ekipa prvi put od 2006. 

Napadač Benfike bio je junak iz drugog plana, na iznenađenje mnogih dobio je šansu umesto Kristijana Ronalda i fenomenalno je iskoristio, ostvarivši prvi het-trik na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Stari lisac Fernando Santoš pred veliki boj je povukao hrabar potez - ostavio je Ronalda na klupi. Ne dešava se često da kapitena, prvu zvezu tima, najboljeg strelca u istoriji reprezentacije ostavljate među rezervama kad na terenu "gori". Ali, prekaljeni stručnjak je učinio upravo to, kako zbog forme, tako i zbog svih negativnih stvari koje u poslednje vreme okružuju sada već bivšeg asa Mančester junajteda.

I, pogodio je. U vatru je gurnuo Ramoša, a ovaj mu se ekspresno odužio. Igrao se 17. minut kada ga je proigrao Žoao Feliks. Nije to bila obećavajuća pozicija, bio je pozicioniran bono na na levoj strani, međutim, sjajni strelac je opalio kao iz topa i pogodio samo rašlje. Jan Zomer je samo pogledom ispratio loptu.

Da li je glumio ili se iskreno radovao, tek, Kristijano je dotrčao sa klupe i podelio radost sa saigračima nakon gola koji im je značajno olakšao posao.

Igra Sajdžija ekspresno se raspala, postali su ranjivi pozadi, a favorit je to znalački iskoristio, ovog puta iz prekida. Bruno Fernandeš je izveo korner sa desne strane, ubacio u srce šesnaesterca gde je vremešni Pepe nadvisio svoje čuvare, zakucao loptu u mrežu i nagovestio epilog. 

Da Švajcarci nemaju šta da traže u ovoj bici Ramoš im je još jednom ponovio početkom drugog dela. Pravovremeno dodavanje Dioga Dalota pretvorio je u drugi pogodak i praktično otklonio bilo kakvu neizvesnost.

Ona definitivno nije postojala nakon što je vrsni centarfor popunio i kolonu asistencije, pošto je proigrao Rafaela Gereira, kojem nije bilo teško da pogodi za pomalo neverovatnih 4:0.

Tračak nade za Sajdžija javio se kada je Manuel Akandži iskoristio nesporazum u portugalskoj odbrani i postigao počasni pogodak za svoj tim. Vremena je bilo dovoljno za senzacionalni preokret. Pa ipak, Ramoš je bio odlučan u nameri da ga ne dozvoli. Još jedna sjajana Feliksova asistencija "pospremila" je u mrežu posle čega se pitanje pobednika više nije postavljalo.

U finišu je šansu dobio i Ronaldo. Pepe mu je odmah prepustio traku, čak je i postigao gol, međutim, poništen je zbog evidentnog ofsajda. Ono što nije uspeo Kristijano, jeste Rafael Leao u sudijskoj nadoknadi, za konačnih 6:1.

Sada slede dva dana odmora, a onda od petka gledamo četvrtfinalne okršaje. Parovi su:  Hrvatska - Brazil, Holandija - Argentina, Maroko - Portugalija, Engleska  - Francuska.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()