Rastali se Roberto Martinez i Belgija

Crveni đavoli razočarali su u Kataru, doživjeli krah, ispali u grupi, a sada će morati da traže i novog kormilara

01.12.2022. 21:14
  • Podeli:
Roberto Martinez_Francisco Seco AP Tanjug-6388f3c73eb8e.webp Foto: Francisco Seco / AP / Tanjug

Roberto Martinez nije više selektor fudbalske reprezentacije Belgije.

Fudbaleri Belgije, bronzani sastav sa prethodnog Mundijala u Rusija, razočarali su u Kataru, doživeli krah, ispali u grupi, a sada će morati da traže i novog trenera nacionalnog tima.

Generacije Edena Azara, Kevina de Brujnea, Romelula Lukakua i društva nikada nije dosegla pun potencijal.

Na papiru, to je ekipa koja je mogla da izađe na megdan svakom rivalu. Ali, sve što je uspela da uradio je da uzme svetsku bronzu.

Naravno, biti treći na svetu nije mala stvar. Međutim, čini se da su Belgijanci mogli kud i kamo bolje.

Kada se podvuče crta, Martinez će ostati upisan u anale kao čovek koji je Đavolima doneo toliko čekanu medalju. U Kataru nije uspeo da ponovi podvig. Na s(p)retnu pobedu protiv Kanade (1:0) nadovezao se poraz od Maroka (0:2), te mršavi remi sa Hrvatskom (0:0) koji je značio i ispadanje.

Na rezultatski neuspeh nadovezala se priča o lošoj atmosferi u svlačionici, klanovima, čak i tuči reprezentativaca. A kada je tako, odlazak je najbolja opcija.

"Da, ovo je bila moja poslednja utakmica. Prošlo je šest godina, došao sam sa idejom da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a onda smo mnogo uložili u taj projekat i osvojili bronzanu medalju. Ponosan sam na ove igrače, bilo je neverovatno, šest godina u kojima smo bili u mogućnosti da uradimo sve što smo poželeli i pružili mogućnost ljudima da uživaju", izjavio je Martinez uz konstataciju da ne podnosi ostavku već da je ovo istek ugovora kojem je ostao lojalan, uprkos mnogobrojnim klupskim ponudama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()