Remi Engleske i SAD pojačao neizvesnost u grupi B

U prvom poluvremenu, koje je ponudilo nekoliko vrlo dobrih prilika sa obe strane, mnogo bolji su bili Amerikanci

Autor: Marin Šarec
25.11.2022. 22:17
  • Podeli:
englezi_AP Photo_Abbie Parr_Tanjug-1669410088877.webp Foto: AP Photo/Abbie Parr/Tanjug

U 2. kolu u grupi B na Svetskom prvenstvu u Kataru Engleska i Sjedinjene Američke Države odigrali su utakmicu bez golova. Taj rezultat ostavlja Amerikance u igri za plasman u drugi krug, dok će Englezima i bod protiv Velsa biti dovoljan za prolaz dalje.

U prvom poluvremenu, koje je ponudilo nekoliko vrlo dobrih prilika sa obe strane, mnogo su bolji bili Amerikanci. Prvu veliku šansu imali su Englezi u 10. minutu kada su Belingham i Saka izigrali obranu tima SAD pa je povratna stigla do Kanea. Ali, njegov udarac je završio u bloku.

Na sledeće uzbuđenje čekalo se do 26. minuta kada kreću Amerikanci. Mek Keni je posle ubacivanja po zemlji Vea, sa svega 7, 8 metara, pucao visoko preko gola iako je ta šansa mogla da bude mnogo bolja.

Mnogo precizniji je u 33. minutu bio njegov saigrač Kristijan Pulisic koji je odličnim udarcem iz koraka pogodio prečku sa petnaestak metara iskosa. Isti je igrač deset minuta kasnije zamalo zakasnio na loptu koja je nakon spuštanja glavom išla na drugu stativu. 

Zadnja prilika u prvom poluvremenu je opet pripala Englezima u zadnjim sekundama, kada je Šev dao loptu Sterlingu koji je odmah dodao za Monta, a njegov je vrlo jak udarac odbranio golman Tarner. Bio je to i prvi udarac Ostrvljana u okvir gola.

Obe ekipe su u nastavak utakmce ušle vrlo angažovano, pa se činilo da ćemo gledati još bolje drugo poluvreme. Ponovno su Amerikanci bili mnogo bolji, naročito je agilan bio Pulisic, ali golova nije bilo.

U 60. minutu su Amerikanci pretili posle Pulisicevog kornera, ali njegov opasan ubačaj Englezi su očistili tek posle nekoliko duela u vazduhu.

Pred kraj je ritam utakmice ipak opao, pa je bilo i sve manje konkretnih akcija prema golu i ostalo je 0:0.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()