Santoš otkrio zašto je ostavio Ronalda na klupi protiv Švajcarske

Mi smo prijatelji dugi niz godina i odluka je bila doneta kao deo taktike, rekao je imeđu ostalog selektor Portugala

08.12.2022. 12:03
  • Podeli:
Fernando Santos-profimedia-1665473238339.webp Foto: Profimedia

Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je da je odustao od Kristijana Ronalda u startnoj postavi protiv Švajcarske iz taktičkih razloga i insistira na tome da je legenda tima dala odličan primer fantastičnog kapitena.

Ronaldo je veći deo utakmice posmatrao sa klupe dok je Portugal punio mrežu protivnika (6:1) u šesnaestini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Santos je tvrdio da je odluka bila u potpunosti taktička, a da je njegova zamena Gonsalo Ramoš postigao istorijski het-trik, opravdavši dato poverenje.

"Već sam objasnio situaciju da Ronaldo i zašto on nije bio u startnoj postavi, neću to ponovo da objašnjavam. Oni su različiti igrači. To je bila strategija igre, svi igrači su različiti, uključio sam Dalota, Rafaela, ali je i Kanselo fantastičan igrač. To je ono što sam mislio da će nam trebati za ovaj meč protiv Švajcarske“, rekao je Santoš.

Potom je iskusni trener objasnio u kakvom su odnosu on i Ronaldo:

"Nema problema između selektora Fernanda Santoša i kapitena reprezentacije. Mi smo prijatelji dugi niz godina. Igrači donose odluke. Stvari ne utiču na nas. Već sam objasnio, taj deo je u potpunosti rešen i dao je primer fantastičnog kapitena“.

Problemi sa kondicijom 37-godišnjaka su stalna tema razgovora, posebno nakon njegovog nesrećnog odlaska iz Mančester junajteda, ali kad izađe na teren Ronaldo igra kao da je u najboljoj formi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()