Selektor Australije: Ne mogu biti ponosniji na moje igrače

Australija je poražena od Argentine sa 1:2, u meču osmine finala Svetskog prvenstva

04.12.2022. 12:28
  • Podeli:
Miloš Degenk Australija Katar Tanjug AP photo Jorge Saen -638c843c7e983.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jorge Saen

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Grejem Arnold izjavio je u Dohi posle poraza od Argentine da ne može biti ponosniji na svoje igrače i na "ono što su pružili svojoj zemlji".

Australija je poražena od Argentine sa 1:2, u meču osmine finala Svetskog prvenstva.

"Rekao sam momcima da ne mogu biti ponosniji na njih i na ono što su pružili meni i svojoj zemlji. Bio je to dug i težak put od četiri i po godine. Naravno, malo sam razočaran, jer mislim da smo mogli za nijansu više. Siguran sam da je zemlja veoma ponosna na ove momke", rekao je Arnold.

On je dodao da je njegov tim i protiv Argentine, uprkos porazu, "uradio sjajan posao".

" Ne igrate svaki dan sa trećim najboljim timom na svetu i mislim da smo uradili odličan posao. Mnogi su pre prvenstva pričali da smo najgori tim Australije svih vremena. Mi smo se plasirali u osminu finala, i osvojili smo šest bodova u grupi, što nikad nismo uspeli."

Arnold je rekao i da je "fudbal sport koji ujedinjuje naciju".

"Navijači su bili veoma srećni što su bili na Svetskom prvenstvu. Ali tako bi trebalo da bude svaki put i potrebno nam je da vlada uloži novac u razvoj ovog sporta."

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()