Selektor Kanade brine: I Milan Borjan neizvestan za prvu utakmicu

Izgleda da nismo još bili u prilici da imamo na terenu najbolji tim koji Kanada poseduje, rekao je Džon Herdman

20.11.2022. 14:30
  • Podeli:
Milan Borjan Kanada-1668949720877.webp Foto: Reuters

Selektor Kanade Džon Herdman suočava se sa sumornim medicinskim biltenom svog tima. Golman Milan Borjan i vezista Stiven Eustakio pridružili su se van treninga jednom od najboljih igrača Alfonsu Dejvisu i sva trojica su, zbog zdravstvenih tegoba, pod znakom pitanja za prvi meč na Svetskom prvenstvu koji Kanada igra protiv Belgije (sreda, 20h), prenosi kanadski CBC.

Dejvis je doputovao u Katar, u petak uveče, ne izlečen potpuno od istezanja tetive koje je pretrpeo 6. novembra u utakmici Bundeslige Bajern - Herta. Iako je Bajern rekao da Dejvisovo učešće u Kataru "nije u opasnosti", on od tada nije igrao.

"Moja misija je da se pobrinem da on igra na ovom Svetskom prvenstvu, to je za njega san iz detinjstva. Nikako ga neću dovesti u poziciju u kojoj se rizikuje i on nije bezbedan. Sa druge strane imamo protivnika Belgiju, koja je drugi nivo od nas. Nismo se suočili sa takvim timovima još od utakmice sa Brazilom 2008. Jasno je da su nam igrači poput Alfonsa od početka i radimo sve što je u našoj moći, makar on bio i na klupi“, rekao je trener Džon Herdman. 

Što se tiče Eustakia, možda najznačajnijeg veznog igrača Kanade, situacija je nešto bolja. On se iz dana u dan nosi sa bolovima u mišićima, koje je osetio na treningu prošle nedelje. 

"Sa ovom situacijom je druga kalkulacija. To je algoritam koji sada pokušavamo da obradimo. To je zaista matematika – pratićemo šta Eustakio sada može da toleriše naredna tri dana treninga i da li će pokazati da je spreman da počne. Tako da nemam garancije da će Stiven početi protiv Belgije“, rekao je Herdman. 

Ni prvi golman Kanade Milan Borjan nije u top formi. Uzdanica Crvene zvezde je osetio "nešto u stomaku" nakon meča sa Japanom u Dubaiju i iz predostrožnosti je u fazi mirovanja.

"Mi se spremamo za svaku situaciju. Borjan je još jedan na spisku onih koji su neizvesni za prvi meč. Prošli smo kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i sve vreme je neko falio. Izgleda da nismo još bili u prilici da imamo na terenu najbolji tim koji Kanada poseduje. Videćemo šta će biti u narednim danima", završio je selektor Kanade.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()