Selektor Švajcarske: Bod nam je dovoljan, ali nisam trener koji igra na nerešeno

Dok Murat Jakin "nema šta da zameri igračima", Dragan Stojković Piksi ima razloga za zamerke na pretek, ali najgore je sada osvrtati se

29.11.2022. 09:40
  • Podeli:
Murat Joakim-1669711229471.webp Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP/Tanjug

Dok Svetsko prvenstvo traje nema osvrtanja i zadržavanja, mnogo, na onome šta je bilo juče. Ako i tim Srbije u Kataru ne primeni to pravilo ostaće ukočen, bespomoćan i sam kriv jer ništa neće uraditi na poslednjem ispitu, meču sa Švajcarskom, koji mu i praktično i teoretski pruža, poslednju, šansu da prođe grupu. 

Dok selektor Švacarske Murat Jakin "nema šta da zameri igračima, uprkos porazu od Brazila", trener Srbije Dragan Stojković Piksi ima razloga za zamerke na pretek, kako iza zatvorenih vrata, tako i pred kamerama... Međutim, evo prilike da Orlovi pokažu da je "atmosfera u ekipi odlična, da imaju samopouzdanje i da znaju da igraju fudbal". Ako je tako fokus sa petka ne sme ništa da skrene.

"Ne znam da li bilo šta mogu da zamerim igračima. Veoma je teško da se Brazilcima oduzme lopta i da ih napadnete. Tačno je da smo mogli bolje da reagujemo kod gola, ali skoro je nemoguće da protiv takvog tima ne napravite nijednu grešku. Idemo dalje, možemo samo da učimo iz ove utakmice“, rekao je Murat Jakin.

Ima turski trener već plan šta mu je činiti na sledećem meču, koji i njegovom timu i Srbiji donosi opstanak na takmičenju ili pakovanje kofera. 

"Sada je potreban dobar oporavak, da zaboravimo na poraz i da se što bolje pripremimo za petak i duel sa Srbijom. Oni su ispustili pobedu protiv Kameruna i to nam naravno odgovara. Znam da bi jedan bod trebalo da nam bude dovoljan za plasman u osminu finala. Ali nisam trener koji će svom timu reći da igra na nerešeno“, kazao je Murat Jakin.

Švajcarska je druga u G grupi sa tri boda. Brazil je prvi sa maksimalnih šest bodova, dok Kamerun i  Srbija imaju po bod.

U petak 2. decembra u poslednjem kolu grupe igraju Srbija – Švajcarska, odnosno Brazil – Kamerun. Srbiji je neophotna pobeda za plasman u nokaut fazu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()