U finalu Svetskog prvenstva dominiraju igrači iz španske La lige

Francuska i Argentina su u prilici su da se okite svojim trećim naslovom svetskog šampiona

16.12.2022. 12:19
  • Podeli:
Holandija Argentina_Ricardo Mazalan AP Tanjug-639392af87035.webp Foto: Ricardo Mazalan / AP / Tanjug

Na 22. Svetskom prvenstvu u Kataru preostala su još dva susreta. U subotu će na stadionu "Kalifa" od 16 časova za treće mesto igrati Hrvatska i Maroko, dok će dan kasnije u istom terminu o novom svetsku prvaku na "Lusialu" odlučivati duel Argentine i Francuske. 

Francuska i Argentina su u prilici da se okite svojom trećom titulom prvaka sveta u istoriji, a prema ligaškoj pripadnosti igrača, u finalu, najzastupljeniji su oni iz španske La Lige.

Što se klupske pripadnosti tiče, po četvoricu igrača u finalu imaće Atletiko Madrid. Igrači španskog kluba su argentinski reprezentativci Anhel Korea, Rodrigo de Paul, Nael Molina, kao i Francuz Antoan Grizman.

Bajrn će u finalu imati tri Francuza: Benjamin Pavard, Dajot Upamekano i Lukas Ernandez, koji će propustiti utakmicu zbog povrede, ali je na spisku igrača pa će dobiti medalju. 

Po tri igrača imaju Juventus (Anhel di Marija, Leandro Paredes, Adrien Rabiot) i Sevilja (Markos Akuna, Gonzalo Montiel, Papu Gomez).

SP u Kataru biće poslednje na kom su se takmičile 32 reprezentacije jer je FIFA odlučila da na narednom, 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanada, prvi put u istoriji nastupi 48 ekipa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()