Koliko će crno-beli inkasirati od plasmana: Partizan nakon 13 godina u plej-ofu Evrolige

Crno-beli su gostujućom pobedom nad Monakom stavili šlag na tortu sjajne sezone i pečatirali mesto među osam najboljih

Autor: Dejan Marić
08.04.2023. 10:01
  • Podeli:
Partizan_Monako_Euroleague-643078a83e914.webp Foto: Euroleague

Košarkaši Partizana prekinuli su dugogodišnji post i nakon 13 sezona se plasirali u plej-of Evrolige.

Partizan nakon 13 godina u plej-ofu Evrolige

Crno-beli su gostujućom pobedom nad Monakom 88:84 (18:22, 24:13, 20:21, 26:28) stavili šlag na tortu sjajne kampanje i pečatirali mesto među osam najboljih.

Činilo se u jednom trenutku da je brejk u Monte Karlu gotova stvar. Ali izabranici Saše Obradovića su se vratili iz ambisa, zapretili, ali im je u trileru presudio Kevin Panter trojkom za "plus četiri" 17,3 sekunde pre kraja.

Preostali domaći duel sa Panatinaikosom biće prilika da Parni valjak zauzme što bolju pozicija pred doigravanje.

Učenici Željka Obradovića i u Kneževini su imali veliku podršku sa tribina. Bodrio ih je i najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković.

Ali vetar u leđa sa tribina ne da nisu uspeli da kapitalizuju, nego su dozvolili domaćinu da bitku otvori vođstvom 12:2.

Bio je to poziv za "buđenje", alarm koji je glasno zazvonio i razbudio goste. Do prvog predaha su uspeli da priđu na "minus četiri", a onda zagospodare parketom u drugom kvartalu.

Žocova četa "stegla" je odbranu, zaigrala raznovrsno na drugom kraju terena i za tili čas se našla u vođstvo.

Ono je na velikom odmoru iznosilo solidnih sedam koševa.

Gde su stali u drugoj, Beograđani su nastavili u trećoj četvrtini. Momentum je bio na njihovoj strani, što potvrđuje i semafor koji je sredinom tog perioda ispisivao ogromnih 15 koraka viška.

Ali Kneževi ne bi bili u igri za prvo mesto da se tako lako predaju. Ekspresno su se vratili u igru, u finišu četvrte deonice i poveli, te time najavili dramu do poslednjeg zvuka sirene.

Koliko će Partizan zaraditi

Partizan će, bez obzira na ishod utakmice poslednjeg kola protiv Panatinaikosa, biti među osam najboljih, a u zavisnosti od ostalih rezultata može biti peti, šesti ili sedmi.

Evroliga će im za sve ovo isplatiti najmanje 584.466 evra ukoliko osvoji sedmo mesto, a nije nemoguće da crno-beli zauzmu i peto što bi im onda donelo 712.500 evra.

Pored toga, PartIzan je zaradio novac i od svakep obede, piše Nova S.

Ekipa Željka Obrdovića je utakmicu pre kraja ligaškog dela Evrolige na skoru od 19-14, a pošto svaka pobeda u takmičenju donosi zaradu od 37.500 evra to znači ukupnu premiju od 712.500 evra, koja uz pobedu nad Panatenaikosom u poslednjem kolu može da naraste do 750.000 evra.

To znači da su crno-beli već dada prebacili cifru od milion evra koja u slučaju petog mesta mogla da dođe i do 1,5 miliona.

Iako to nisu ni približno velike cifre u odnosu na ulaganju, ovo će biti značajna podstrek za klub koji tu cifru može i da uveća ako ostvari još veći uspeh do kraja sezone.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()