ACB liga uvela novo košarkaško pravilo, Kalinić prvi poentirao

Namera čelnika španske lige je da ovim pravilom ubrzaju igru i da joj daju na atraktivnosti

27.09.2022. 08:55
  • Podeli:
Nikola Kalinić-1664261585635.webp Foto: Profimedia

Košarkaška liga u Španiji odlučila je da, od sezone 2022/23, uvede novo pravilo u igri pod obručima i zvanično ga je primenila na finalu Superkupa koje su igrali Barselona i Real Madrid

Reč je o pravu igrača da, u prvih 38 minuta igre, loptu, koja je otišla u aut, izvede bez uručivanja iste sudiji.

Namera čelnika ACB lige je da ovim pravilom ubrzaju igru, ali i da joj daju na atraktivnosti. 

Zanimljivo je da je, primenom novog pravila, prvi poentirao reprezentativac Srbije, novajlija u timu Barselone - Nikola Kalinić. Ljulju je lopta otišla u aut, dohvatio je Nikolas Laprovitola, dodao iz auta Kaliniću i ovaj je postigao koš.

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()