Avramović o novim izazovima: Efes nije samo Larkin, spremili smo se i za ostale

Posle Kupa smo bili malo u "daunu", sada smo mnogo bolje, kaže plejmejker Partizana

28.02.2024. 14:45
  • Podeli:
Tan2023-10-2619121446_1 aleksa avramovic foto strahinja aćimović-653abdec2b9ca.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Navijači Partizana su se uželeli crno-belog tima na parketu, pod obručima i spremili su se za potpunu mobilizaciju da dođu u "Štark arenu" kako bi bodrili svoje ljubimce u nastavku Evrolige. Tim Željka Obradovića dočekuje Efes, a plejmejker Aleksa Avramović najavljuje da je ekipa u potpunosti spremna posle kraće pauze. 

Košarkaši Partizana dočekaće u četvrtak od 20.30 ekipu Efesa u 27. kolu Evrolige.

"Dobili smo određen broj dana slobodno. Oni koji nisu igrali za reprezentaciju su se rasteretili, odmorili mozak i glavu, jer je iza nas bio turbulentan period. Pogotovo sa tim porazom u finalu Kupa koji smo mnogo želeli. Bili smo malo u "daunu". Sledi nam utakmica protiv Efesa, jedne od najtalentovanijih napadačkih ekipa u Evropi. Znamo da će u opet doći 20.000 ljudi da nas podrži. Na nama je da povećamo agresivnost i pobedimo sve utakmice", rekao je Aleksa Avramović pred nastavak Evrolige.

Voli Aleksa da igra za reprezentaciju i upravo se vratio sa kvalifikacionog "prozora" sa dve pobede.

"Uvek mi je lepo. Uvek se ponosno osećam kad predstavljamo našu zemlju, svima nam mnogo znači. Sada smo se vratili u klubove, fokus je na Efesu, Cedeviti. Svi smo se resetovali, imali smo dan odmora".

Ima izuzetno poštovanje za Šejna Larkina, jednog od glavnih igrača Efesa.

"Jedan veliki šampion i jedan od momaka koji od mene ima posebno poštovanje. Veliki šampion i sjajan momak. Znamo koliko je dobar i agresivan na oba dela terena, kao i koliko je doneo Efesu u prethodnih par sezona. Svugde je ostavio značajan trag. Ali nije samo on Efes, tu su i ostali igrači, svi igraju vrhunski, svi su jako talentovani. Kostur od svih titula su zadržali, samo je Vasa otišao".

Velika je motivacija u ekipi.

"Da, izuzetno. Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren. Mi smo imali te utakmice, koje smo u tesnim završnicama gubili. Spremali smo se za Efes, dobro smo trenirali i nadamo se da ćemo pobediti".

Crno-beli trenutno zauzimaju 11. mesto sa 12 pobeda i 14 poraza i od desetog mesta je razlika samo jedna pobeda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()